„Не мога да понасям да видя чернокож във водите им“: дъската на сърфиста във Флорида беше прикована към дърво „като линчуване“ в предполагаем безочлив акт на расистки вандализъм; Виновниците все още не са открити

...
Чернокож сърфист разби местната си сърф общност в Юпитер, Флорида,
Коментари Харесай

Чернокож сърфист разби местната си сърф общност в Юпитер, Флорида, след като заяви, че е бил тормозен от група бели сърфисти, които заковали дъската му за сърф в дърво.

Страницата в Instagram @black.surfers публикува за инцидента и включва изображения на дъската за сърф, закачена за палмово дърво.

Страницата пише за Андрю Милс, сърфистът, който е бил тормозен, заявявайки, че е бил подложен на расово мотивиран акт на вандализъм и „символично линчуване на неговия борд.“

Свързани: „Само защото си черен, не означава, че си такъв“: Бял клиент заплашва с насилие , нарича служителката на Dollar General с думата N, след като тя според съобщенията е влязла в магазина при затварянето

Милс говори с The Daily Beast и каза, че всичко е започнало, когато е отишъл на Jupiter Beach, за да кара сърф. Докато беше във водата, друг сърфист от изцяло бяла група се втурна към него и сякаш нарочно обърна дъската на Милс.

„Съобщението беше само за да ме уведоми: „Не можеш елате тук и се забърквайте с нас", каза 41-годишният баща на две деца пред The ​​Daily Beast. „Опитваха се да ме изхвърлят от водата, блъскаха ме. Знам, че изпитват определени чувства към мен, защото съм черен.“

Милс каза на магазина, че са го претъпкали, казали са му, че не е добре дошъл, и след това са го обвинили, че е поредният черен сърфист, на когото са се натъкнали на друг плаж. След кратка дискусия с Милс на плажа, когато се опитаха да говорят с него за враждебността, Милс каза, че просто иска да остави враждебността зад себе си и да се върне към сърфа. Тогава някой открадна дъската му за сърф от задната част на камиона му и го закова за едно дърво.

„Ето колко реални са расизмът и омразата в Юпитер, Флорида. Те не могат да понасят да видят чернокож в своите води. Казаха ми „не съм добре дошъл“, каза Милс. „Открадна ми дъската, когато обърнах гръб и те направиха това. Каза, че е съобщение. Заковаха го за дървото като линчуван.“

Милс каза, че не е прибрал дъската, докато не е подал доклад в полицията, но е останал на плажа след това, за да покаже, че не може да се изплаши. Той също така каза, че някои плажуващи са се обърнали към него, за да му се извинят.

„Свалих дъската, останах и сърфирах цял ден с малка дъска, за да покажа лицето си. Няколко местни жители, които бяха там, се извиниха и се съгласиха, че е грешно. Те казаха, че след случилото се, аз съм добре дошъл да сърфирам свободно във водите им и никой няма да ме безпокои. Просто ще го оставя в Божиите ръце“, каза Милс.

В актуализация @black.surfers публикуваха, че машина за оформяне на дъски в Палм Бийч ще поправи дъската на Милс. Въпреки че Милс получи много подкрепа, след като инцидентът беше публикуван в Instagram, някои коментатори, които са местни жители на Юпитер и често посещават плажа, казаха, че Милс е известен „подстрекател“, когато посещава и че сърфистите в града „далеч не са расисти. ” Въпреки това, един коментатор, който живее наблизо, каза, че са спрели да ходят на плажове поради това колко „неудобно се чувства“.

Що се отнася до виновниците зад инцидента, те все още не са открити, освен @black. Страницата за сърфисти написа, че Милс е казал, че това е бил някой от екипажа на сърфа на Юпитер.

„За тези в този район, които може да знаят кой е направил това, които не искат действията на малцина да опетнят възприятието за тяхната общност, моля, излезте напред, за да можем да поискаме извинение и признание за болката, която са причинили“, пише на страницата.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР