Чернокож мъж, почина след побой от охранители на супермаркет в

...
Чернокож мъж, почина след побой от охранители на супермаркет в
Коментари Харесай

Протести в Бразилия след побой над чернокож

Чернокож мъж, умря след побой от охранители на супермаркет в град Порто Алегре в Бразилия. Видеоклипове от случая разпространиха в обществените мрежи и това докара до митинги в страната.

Кадрите демонстрират, че жертвата е бил ударен в лицето тъкмо пред вратите на супермаркет Carrefour, късно в четвъртък.

Десетки протестиращи влязоха в Карфур в столицата на Бразилия, скандирайки „ Черните животи имат значение! “. Наложи се затварянето на магазина и в други градове.

В Сао Пауло протестиращи разрушиха предния прозорец на Carrefour, разпръснаха артикули от рафтовете по целия етаж на магазина и възпламениха пожар, който чиновниците побързаха да потушат, предават локални медии.

Carrefour разгласява изказване с недоволство за " бруталната гибел " и съобщи, че ще приключи контракта си с охранителната компания, ще уволни дежурния шеф на магазина и ще затвори магазина в Порто Алегре от почитание към жертвата.

Двамата мъже, за които се твърди, че са убийци, са арестувани и са разследвани за непредумишлено ликвидиране заради задушаване на жертвата и неспособността му да се отбрани, сподели Надин Анфлор, началник на гражданската полиция в южната страна Рио Гранде ду Сул. Един от мъжете е бил краткотраен чиновник на военната полиция, който е бил отвън работа, сподели Родриго Мор, началник на военната полиция на щата.

Чернокожите и смесените раси съставляват към 57% от популацията на Бразилия, съгласно Бразилския конгрес за социална сигурност, неправителствена организация, само че процентът е по-висок, 79%, за убитите от полицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР