Чернобил, мястото на най-известната ядрена катастрофа в света, има по

...
Чернобил, мястото на най-известната ядрена катастрофа в света, има по
Коментари Харесай

Чернобил, мястото на най-голямата ядрена катастрофа в света, скоро може да бъде дом на вълнуващ нов проект: „Допустими нива на експозиция за ограничени периоди от време“

Чернобил, мястото на най-известната нуклеарна злополука в света, има всъщност е зарязан след прословутото разтопяване на реактора през 1986 година - с основателна причина, защото мястото е било нечисто с радиация.

Въпреки това, Украйна в този момент възнамерява да преобрази Чернобил, който ще го накара още веднъж да генерира сила. Но този път това ще бъде голяма вятърна плантация.

Настоящият проект, съгласно отчет на Popular Mechanics, е Чернобил да се трансформира във вятърна плантация с мощ един гигават, която ще бъде една от най-големият в Европа. При цялостен потенциал вятърният парк може да зарежда до 800 000 домове в близкия Киев, столицата на Украйна, съгласно отчета.

Що се отнася до това дали фактически ще бъде безвредно за служащите да прекарват известно време в радиационната зона, отговорите са малко неразбираеми. Според Международната организация за атомна сила към момента има радиоактивен материал в атмосферата, само че той съществува на „ възможни равнища на експозиция за лимитирани интервали от време “. болест още предходната година след копаене в мръсотията покрай електроцентралата. Руските сили превзеха обекта на Чернобил по време на нашествието си в Украйна и го държаха няколко седмици, преди да го изоставят.

Украинското държавно управление и Notus Energy, немската компания, която беше привлечена да построи плана, са оповестява се, че към момента преценя по какъв начин да продължи безвредно. Въпреки че сигурно има опасения към плановете, площадката на Чернобил също идва с огромни преимущества, защото към този момент има доста построена инфраструктура за електроцентрали. Освен това жителите няма да бъдат изместени от плана, защото радиационната зона към момента е град-призрак.

Има и хубава симетричност на мястото на едно от най-лошите бедствия в света, свързани с силата се рехабилитира в съвременна електроцентрала, която може да създава чиста, възобновима сила, която разрешава на Украйна да се отклони от нездравословните мръсни енергийни източници. зелено електричество “, сподели Александър Краснолуцки, заместник-министър на екологията на Украйна.

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готини вести и готини препоръки , които улесняват < strong> помогнете си на себе си , до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР