Черно море загуби от ЦСКА-София с 1:3 на своя стадион

...
Черно море загуби от ЦСКА-София с 1:3 на своя стадион
Коментари Харесай

Черно море загуби с 1:3 от ЦСКА на Тича

Черно море загуби от ЦСКА-София с 1:3 на своя стадион " Тича " в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Така " алените " се върнаха в същинската борба за шампионската купа, като са на три точки от водача в Първа лига Лудогорец.

Столичани бяха водени от Добри Митов в този мач след оставката на Любо Пенев през вчерашния ден.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на Динко Дерменджиев.

Португалецът Тиаго откри резултата в 33-ата минута. Малко след почивката Едвин Джеси като че ли успокои редиците на столичани с второ попадение. Не по този начин обаче мислеше някогашният левскар Васил Панайотов, който понижи до 1:2 в 66-ата. Осем минути по-късно точка на разногласието постави Али Соу, който самичък против Дюлгеров вкара за 3:1 и по този метод съживи фантазиите на гранда за шампионската купа. Сериозното тестване за този идеал следва след седмица, когато ЦСКА излиза в директна борба с Лудогорец на стадион " Българска войска ".

Двубоят можеше да започва по отличен метод за стимулираните " армейци ". Едвин Джеси показва своята скорост по фланга, след което насочи прострелен пас за навлизащия през центъра Тиаго. Португалецът съумя да насочи добър изстрел, само че последна бариера пред гола се оказа младият пазач Иван Дюлгеров, избавил своите с отлична интервенция.

Черно море отговори на предизвикването в 9-ата минута. Националът Мартин Минчев стреля от междинна отдалеченост, само че топката мина високо над горната греда на Черниаускас.

Селекцията на Илиан Илиев продължаваше да пробива своя конкурент посредством офанзиви през центъра. При следващата такава Георги Илиев смъкна за идващия от втора позиция Васил Панайотов. Бившият халф на Левски реши да стреля без подготовка, само че за негова жал се подхлъзна и прати коженото кълбо високо в навън.

В 24-ата минута Рафаел Енрике позволи груба неточност в сюблимния момент, когато трябваше да насочи извеждащ пас за Али Соу. Подаването му се оказа прекомерно мощно и централният нападател на ЦСКА не съумя да се възползва от преференциалната обстановка.

Ветеранът Георги Илиев беше доста покрай това да накаже " армейците " в 25-ата минута. Халфът спринтира от центъра, с цел да догони отбита топка при въздушно единоборство сред Ради Василев и защитник на ЦСКА. Плеймейкърът се понесе самичък против Черниаускас, само че в решителния миг на шпагат в краката му скочи Кристиян Малинов. Намесата на футболиста с №15 беше витална и отърва столичани от съвсем несъмнено попадение.

Половин час след началото на дербито, ЦСКА получи втора добра опция да поведе в резултата. Едвин Джеси още веднъж свърши огромна част от работата, откакто навърза двама бранители на Черно море и пусна за непокрития Соу. Гамбиецът обаче не резервира нужното самообладание и от непосредствена непосредственост не съумя да преодолее Иван Дюлгеров.

ЦСКА не пропусна да накаже домакините единствено три минути по-късно. Тиаго подари " алените " с скъпата преднина, откакто напредна решително с топка в крайници и от към 20 метра насочи извънредно първокласен удар, който не остави никакъв късмет на сюрпризирания в тази обстановка Дюлгеров. Вина за случилото се ненапълно носи и бранителят на Черно море - Виктор Генев, който момент по-рано се беше присъединил в офанзива и бе оставил празна своята зона в защита.

До края на полувремето домакините мъчно прекараха инкасирания гол и не съумяха да основат нещо по-опасно пред Черниаускас.

Втората част стартира оптимистично за " моряците ", които можеха бързо да възстановят паритета. Подаване от дълбочина обезпечи нужния кулоар за пукотевица на Васил Панайотов. Опорният полузащитник обаче откри едвам външната част на " армейската " мрежа.

Гостите от София направиха огромна крачка към трите точки в тази среща, откакто означиха втори гол в 51-ата минута. Възпитаниците на Добри Митов проведоха бърза контраофанзива, която хвана неподготвена защитата на Черно море. В един момент против петима " червени " футболисти бяха останали единствено Стефан Станчев и Юго Кононго. Всичко това докара до отлична композиция сред Тиаго и Джеси, като ганаецът постави завършек на головата си суша с хубаво осъществяване в левия ъгъл на Дюлгеров.

Придобили нужното към този момент самочувствие, футболистите на ЦСКА бързо можеха да стигнат и до трето попадение. Тиаго получи опцията да шутира по диагонал от преференциална позиция, само че този път мощният му удар не откри очертанията.

Лоша вест сполетя треньорския щаб на ЦСКА, откакто в 64-ата минута Иван Турицов легна безпомощно на земята и всичко подсказваше, че би трябвало да бъде сменен. Така на негово място наложително се появи Стойчо Атанасов.

Интригата в този дуел се завърна в 66-ата минута, когато домакините върнаха едно попадение. Всичко стартира от отличните дейности на Мартин Минчев по фланга, който се оправи елементарно с появилия се момент по-рано Стойчо Атанасов. Крилото напредна по фланга и пусна паралелно за връхлитащия Васил Панайотов. Бившият левскар този път откри своя мерник и с компактен шут по земя направи 1:2.

И когато " армейците " усещаха, че изпускат контрола над събитията на " Тича ", нова безупречна контраофанзива възвърна тяхната преднина от две попадения. Али Соу беше изведен самичък против Иван Дюлгеров и този път не трепна, правейки резултата 1:3. Голяма част от бранителите на Черно море още веднъж се бяха пренесли в офанзива, което вбеси треньора им Илиан Илиев, изкарал яда си върху аварийна пейка на варненския клуб.

До края домакините пробваха да стигнат най-малко до още един гол, само че през днешния ден очевидно Радослав Василев нямаше никакъв триумф в самостоятелните си конфликти против Витаутас Черниаускас.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР