Черно море победи Спартак Варна в зрелищен мач с 5

...
Черно море победи Спартак Варна в зрелищен мач с 5
Коментари Харесай

Черно море победи Спартак с 3:2 в дербито на Варна

Черно море победи Спартак Варна в зрелищен мач с 5 гола.

Попаденията за домакините означиха Васил Панайотов (38`), Даниел Димов (51`) и Влатко Дробаров (74`). За гостите се разписаха Евандро (58`) и Денис Баланюк (83).

Така " моряците " са на 5-то място с 53 точки, до момента в който " соколите " остават последни с едвам 17 пункта в актива си.

Привържениците и на двата тима сътвориха фамозна атмосфера по трибуните в градското дерби.

Безспорно " моряците " започнаха по-дейно и в 12-та минута пропуснаха чудесна опция да се възползват от груба неточност в защитата на гостите. Нападателят Едгар Пашеко се озова на добра позиция, когато защитник на " соколите " не съумя да почисти кълбото, след което аса на Черно море стреля неопределено от непосредствена непосредственост.

Огромният напън на възпитаниците на Илиан Илиев продължи. В 16-та минута таранът Атанас Илиев ловко се вклини сред бранителите на гостите, отправяйки сложен удар с глава, избавен от Фигуеиредо.

Футболистите на Черно море проведоха може би най-превъзходната си офанзива, която за следващ път не беше оползотворена. Чрез къси подавания, българският национал Атанас Илиев бе изведен на стрелкова позиция, но в най-решителният миг разочарова с неточното си осъществяване.

Напълно закономерно в 38-та минута " моряците " поведоха във варненското дерби! Левият краен защитник Александър Василев даде страховит пас на Мазир Сула в наказателното поле на отбора в синьо. Халфът съумя да преодолее противник, а при идващото си отиграване откри Васил Панайотов, който нямаше по какъв начин да сгреши от толкоз близка отдалеченост.

Сърцатият капитан на Черно море Васил Панайотов имаше късмет да удвои задатъка на тима и да провокира възторг измежду правилните последователи на домакините. Полузащитникът получи топката и нанесе мощен удар, който разтресе десния непряк дирек.

С оглед по-силната игра на домакините, разумното се случи в 51-та минута! Александър Василев центрира подло в наказателното поле на гостите, където Даниел Димов в началото нацели гредата, кълбото се върна при него, с цел да може бранителят да удвои преднината на " моряците ".

Въпреки че защитата на Черно море не беше подложена на напън, " соколите " съумяха да се възползват от груба неточност на Живко Атанасов, чието изчистване попадна в Иван Йорданов, той напредна и асистира на Евандро, като бразилецът вкара топката в опразнената врата за 1:2.

Представянето на Александър Василев в днешния конфликт несъмнено ще се запомни с трите му асистенции. Асът на " моряците " още веднъж центира изтънчено в противниковото поле, където в 74-та минута Влатко Дробаров също записа името си измежду голмайсторите в срещата.

Появилият се в игра през второто полувреме Денис Баланюк понижи пасива на " соколите " в 83-та минута. Украинският нападател се измъкна от опеката на бранителите на Черно море, резервира контрола над топката и с акуратен изстрел осъществя за 2:3. До края на мача не последва нищо по-интересно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР