Черният шоколад е любимо изкушение за мнозина, но освен приятен

...
Черният шоколад е любимо изкушение за мнозина, но освен приятен
Коментари Харесай

Неочаквана полза от черния шоколад

Черният шоколад е обичано прелъщение за мнозина, само че с изключение на прелестен за небцето, той е доста потребен и за здравето.

Учени от университетската болница в Дюселдорф откриха, че приемът на по-голямо количество флаваноли доста може да усъвършенства положението на сърдечно-съдовата система и по-точно – да резервира еластичността на кръвосносните съдове.

По този метод рискът от високо кръвно налягане спада. Флаванолите са антиоксиданти, съдържащи се в какаото, от което е изработен шоколадът.

С увеличението на количеството флаваноли в диетата понижава 10-годишният риск от инфаркт с 31 %, а от сърдечно-съдово заболяване – с 22 %. Освен в черния шоколад, огромно количество флаваноли има и в ябълките.

Неподсладеното какао обаче си остава един от най-хубавите източници на скъпия антиоксидант. За да се насладите на изгодите от шоколада, избирайте подобен с висок % какао.

Освен за кръвоносните съдове, черният шоколад е доста потребен и за настроението. Съставките в него покачват равнищата на ендорфините в мозъка и по този начин бързо се повдига настроението.

Черният шоколад управлява равнищата на кръвната захар, тъй като има доста невисок гликемичен показател – 23. Шоколадът ни държи сити и потиска желанието за похапване на нещо вредничко.

Сред изгодите от черния шоколад се подреждат подобряването на концетрацията, отбрана на кожата от нездравословните слънчеви лъчи, възстановяване на очното здраве и помощ в борбата с непотребните мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР