Черният боб отдавна е признат за хранителна сила, която предлага

...
Черният боб отдавна е признат за хранителна сила, която предлага
Коментари Харесай

Отдавна е признат за изключителна хранителна сила

Черният фасул от дълго време е приет за хранителна мощ, която предлага голям брой изгоди за здравето. Сред многочислените му достолепия се откроява способността му да понижава кръвното налягане и равнищата на неприятния холестерол, което го прави скъпо допълнение към здравословната диета за сърцето. Един от основните фактори, допринасящи за понижаващия кръвното налягане резултат на черния фасул, е богатото му наличие на калий.

Калият е главен минерал, който играе решаваща роля за поддържането на верния баланс на течностите в организма. Той работи в естетика с натрия, с цел да контролира кръвното налягане, като подкрепя отделянето на непотребния натрий посредством урината. Със забележителното си наличие на калий черният фасул спомага за балансиране на съотношението сред натрий и калий, като по този метод подкрепя предварителната защита на хипертонията.

Освен това черният фасул е приказен източник на диетични фибри, изключително на разтворими фибри. Разтворимите фибри са свързани с контрола на холестерола, защото работят като гъба в храносмилателния тракт, абсорбирайки холестерола и извеждайки го от организма. Разтворимите фибри в черния фасул се свързват с молекулите на холестерола, като предотвратяват абсорбцията им и улесняват елиминирането им.

В резултат на това черният фасул способства за понижаване на равнищата на холестерола в липопротеините с ниска компактност (LDL), постоянно именуван " неприятен " холестерол. Освен калий и разтворими фибри, черният фасул съдържа и разнообразни антиоксиданти, които играят значима роля за здравето на сърдечносъдовата система. Антиоксидантите спомагат за неутрализирането на свободните радикали в организма, предотвратявайки оксидативния стрес и възпаленията, които могат да допринесат за сърдечносъдовите болести. Наличието на антоцианини, флавоноиди и други антиоксиданти в черния фасул способства за цялостните му защитни свойства за сърцето.

Включването на черния фасул в диетата ви е елементарен и апетитен метод да се възползвате от тези изгоди за сърдечносъдовата система. Те могат елементарно да се прибавят към салати, супи, задушени ястия или да се употребяват като независима гарнитура. Универсалността на черния фасул го прави комфортен избор за тези, които се стремят да покачат хранителната стойност на ястията си, като в същото време интензивно предизвикват здравето на сърцето.

Важно е да се означи, че въпреки черният фасул да предлага многочислени изгоди за здравето, поддържането на уравновесено и разнообразно хранене е от решаващо значение за цялостното богатство. Комбинирането на черен фасул с други богати на хранителни субстанции храни, като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини, може да способства за повсеместен метод към здравето на сърцето.

Включването на черен фасул в диетата ви може да бъде апетитен и здравословен избор за сърцето. Със своето наличие на калий, разтворими фибри и антиоксиданти черният фасул играе роля за понижаване на кръвното налягане и намаление на неприятния холестерол, което го прави скъп съдружник в устрема към сърдечносъдово здраве. Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР