Черната техника е най-предпочитаната покупка на Черния петък, сочат данни

...
Черната техника е най-предпочитаната покупка на Черния петък, сочат данни
Коментари Харесай

Черната техника най-предпочитана в сезона на предпразнични намаления

Черната техника е най-предпочитаната покупка на Черния петък, сочат данни на сдружението УниКредит Кънсюмър Файненсинг, което беше обичан сътрудник на Черния петък.

След отминаването на първата вълна от към този момент обичайните предпразнични понижения, УниКредит Кънсюмър Файненсинг, сдружение водач в продажбата на стокови заеми в България, направи статистическа извадка за измененията в потребителското държание спрямо предходната година.

Според данните най-предпочитаната покупка по време на Черния петък не престават да са тв приемниците, които са около 25% от покупките на този ден.

След тях потребителите най-често си купуват нов смарт телефон, следван от пералните и сушилните. Общият дял на тези три продукта от всички продажби на Черния петък е 51%.

Интересно е да се означи също, че до момента в който при мъжете размерът на междинната покупка на заем се резервира същият, то при дамите има покачване от 5% спрямо предходната година. Освен това отсъства тенденция дамите да водят господата в извършването на покупки по време на пониженията.

Друг забавен факт е, че междинната възраст на клиентите се намалява по отношение на предходната година - от 40 години за 2016 година до 38 години за тази.

Делът на онлайн покупките на заем през този ден е  съвсем 16%, като при тях мъжете клиенти са още повече – 57%.

Средната покупка при онлайн продажбите е по-ниска с цели 12%, като също така и възрастта на клиентите също е по-ниска  - 36 години и 6 месеца.

Вторият по мощ ден в годината е 24.12, само че обичайно потреблението тогава е с близо 40% по-ниско от това на Черния петък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР