Черешова Задушница тази година е по-късно, за разлика от предходните.

...
Черешова Задушница тази година е по-късно, за разлика от предходните.
Коментари Харесай

Нещата, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да направите на Черешова Задушница

Черешова Задушница тази година е по-късно, за разлика от предходните. Само след няколко дни следва да бъде почетена паметта на мъртвите. През 2021 година Черешова Задушница е на 19 юни.

На този ден роднините на умрелите наложително посещават местата, където са заровени. Препоръчително е това да се случи рано сутринта. Много е значимо гробът да бъде прелят на кръст с вино, а не с вода.

 Как да приготвим житото на Черешова задушница Как да приготвим житото на Черешова задушница
Наближава Черешова задушница. Това е втората Задушница за годината. С нея се уважава паметта на мъртвите. Добре е на този ден да се посе...

Пали се свещ и наложително се раздава жито, което сами би трябвало да сте приготвили. Към раздавката се включват още питка, череши и други дребни сладки и соленки. Хлябът може сами да го приготвите или да го купите от магазина, в случай че не разполагате с задоволително свободно време.

За житото може да откриете рецепта в интернет по какъв начин вярно да го сготвите. Един ден, преди Черешова Задушница, е целесъобразно да сварите пшеницата, да я овкусите с останалите съставки и да оставите в хладилника да се смесят усетите. Разпределете житото в чашки и поръсете от горната страна щедро с пудра захар и орехи.

На този ден в някои краища в страната роднините на мъртвите вземат решение да оставят храна на гробищата, като имат вяра, че по този метод ще ги нахранят. Според свещениците това не се предлага, защото животните атакуват храните и оскверняват душите ми.

Вярва се, че на Черешова Задушница вратите и прозорците би трябвало да бъдат оставени необятно отворени, с цел да могат душите елементарно да си проправят път и да изоставен дома.
 Храната, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приготвите на Черешова задушница Храната, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приготвите на Черешова задушница
Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои да се уважи на 19 юни. Задушницата се отличава от останалите,...

Счита се също, че на този ден гробовете е добре да бъдат застлани с шума от орехови листа.

Когато се подава раздавка, тя би трябвало да е четен брой и безусловно да кажете думите: „ За Бог да елементарни. ”. Можете към самата подавка да включите и друго, което вашият починал родственик е обичал да похапва приживе.

Това са едни от най-важните правила, които е редно да спазвате на Черешова Задушница. Почитайте ги и ги предавайте от потомство на потомство, тъй като е значимо да се запазят във времето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР