Череши по 80 лв./кг на пазара на Черни връх“ в

...
Череши по 80 лв./кг на пазара на Черни връх“ в
Коментари Харесай

Плащаме по 80 лева за килограм малини и череши

Череши по 80 лева./кг на пазара на " Черни връх “ в Лозенец през вчерашния ден. Цената заяви търговецът, който ги продаваше, само че табелка с цената нямаше.

Той уверяваше клиентите, че черешите са български, както и ягодите, които оферираше. На тях най-малко цената беше изписана.

Черешите, импорт от Южна Америка, се оферират на борсата по 50 лева./кг, само че цената им ще е диамантена, в случай че ги сложа на щанда. Това пък сподели пред " Телеграф “ търговец със сергия на трамвай 7 в столицата.

Първите български череши излизат към 24 май, изрично обявиха притежатели на черешови градини в региона на Кюстендил. Те до неотдавна цъфтяха, нали би трябвало да узреят, възмутиха се от лъжите на търговците земеделците.

Ягодите по профилираните магазини са главно от Гърция и могат да се намерят сред 8, 10, 16 лева, единствено на пазара на " Черни връх “ бяха по 20 лева Този вид плод е допустимо по това време да бъде български, тъй като към този момент има огромни оранжерии в Пловдив за развъждане на ягодоплодни. 

Друг безбожно безценен плод по щандовете са малините. Малка кутийка с към 10 малини, за които се твърди, че са 120 г, се продаваха по 8 лева Така един кг малини от Южна Америка излиза 80 лева за кг. 

Седмица преди Гергьовден се откри, че в огромните супермаркети агнешко не може да се откри макар идния празник, който е заветен за българите, съобщи " Телеграф ". Такова имаше единствено в една от огромните български търговски вериги, само че килограмът беше стигнал 28 лева за кг.

Проста сметка демонстрира, че три кг българско агнешко костват колкото 1 кг череши или малини, докарани от Южна Америка.

В същото време нашите фермери се оплакват, че не могат да си продадат животните.

Само за предходната година 20 хиляди български агнета са останали непродадени, сподели за " Телеграф “ и.д. на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Иван Станков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР