Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на професор Марио Митов

...
Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на професор Марио Митов
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на професор от ЮЗУ вцепени Благоевград

Черепно-мозъчна контузия е причина за гибелта на професор Марио Митов от ЮЗУ.

Той умря ненадейно на 18 март, на 61-годишна възраст. Проф. Митов е дълготраен учител в катедра „ Химия ” към Природо-математическия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски ”.

Близките му обаче отложиха погребението и настояха за аутопсия.

Във вторник, след техен сигнал и искане за аутопсия, полицията е иззела натрупа на професора, подготвен за опелото, с цел да бъде планувана аутопсия. Целта е да се изключат всевъзможни подозрения към неочакваната му гибел.

Междувременно полицията и прокуратурата откриват къде е бил професор Митов часове преди да издъхне и от какво е тази черепна контузия.

След направената аутопсия, лекарите са безапелационни: такава контузия се получава при пряк удар, рухване, или в случай че нещо е паднало върху главата му.

Аутопсията траяла няколко часа, прецизира Struma.com

Коментарите в града, където да хората са подплашени и озадачени, са, че е умрял ненадейно, само че публично никой не сподели каква е повода за гибелта му.

Единственото нещо, което се знае към трагичната кончина на професора е, че той се е почувствал зле в неделя след Прошка. Съпругата му, която работи като звукорежисьор в радио, е поискала да бъде кремиран.

Проф. Митов е роден на 2 март 1963 година в гр. Свищов. Завършил е с отличие Националната филантропична гимназия в Благоевград.

Дипломира се с отличен триумф като инженер-химик по специалността „ Електрохимични производства и източници на ток “ във ВХТИ – София през 1985 година

Проф. Митов четеше лекции по „ Обща и неорганична химия “, „ Физикохимия “, „ Електрохимия “ и други профилирани курсове в Природо-математическия факултет на Югозападния университет, чийто заместник-декан беше.

Има голям брой участия на национални и интернационалните научни конгреси, създател и съавтор е на над 110 научни изявления, необятно отразени в международната научна литература.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР