Черен петък се оказа вчерашният ден за бившия летец и

...
Черен петък се оказа вчерашният ден за бившия летец и
Коментари Харесай

Бивш летец и дюнерджия карал колата, ударила се в бус! Ранените са 10, отивали на погребение

Черен петък се оказа вчерашният ден за някогашния авиатор и дюнерджия в Дупница Васил Василев. На път за заравяне на негова близка родственик в Пловдив микробус с 14 пасажери се удря съвсем челно в автомобила “Алфа Ромео”, с който пътувал В. Василев с щерка си. От удара автомобилът му изхвърчал и се приземил в дере на метри от пътя. Шестима от пътуващите в микробуса са настанени в болница с разнообразни контузии, измежду тях са майка и наследник. Това съобщи струма.бг.

Както БЛИЦ заяви, пътният случай стана през вчерашния ден към 7,30 ч. на пътя Дупница-Самоков, сред селата Сапарево и Клисура. В микробуса “Мерцедес” пътували 14 служащи в шивашки завод в Дупница, които са от Ихтиман, Самоков и села към Самоков.

Шофьорът на микробуса Венцислав Деков от Самоков изясни: “Пътувах в посока Дупница с 14 служащи в шивашки завод. Пред мен се движеше ТИР, който внезапно наби спирачките. Аз се движех зад него и с цел да не се ударя, навих кормилото към другото платно. Нямах опция да насоча буса на другата страна, защото щях да се ударя в скалите край пътя. В този миг в пътното платно в посока Самоков се движеше лека автомобил “Алфа Ромео” и се ударихме съвсем челно”, съобщи водачът на буса. На мястото на пътния случай са пристигнали коли за спешна помощ от незабавните центрове в Дупница и Сапарева баня. От удара пътуващите в микробуса са изхвърчали от местата си и се струпали вкупом в предната част на микробуса, при водача, получили са леки контузии.

С колите за спешна помощ до общинската и частната болница в Дупница са транспортрани 10-ина от пасажерите в микробуса. Васил Василев и щерка му Ана-Мария са оживели с леки охлузвания, защото са се отворили еърбеците на лекия автомобил. Двамата водачи са тествани с дрегер за алкохол, резултатът е негативен. На мястото на пътния случай пристигнали служители на реда от Самоков, които снели показания от двамата водачи.

В същото време от превозените с кола за спешна помощ пасажери от буса в Спешен център – Дупница петима са прегледани в частната болница и са оставени за лекуване. 46-г. Галина Лисичева и синът й Любомир са измежду потърпевшите в пътния случай. Л. Лисичев е с хематом на устата, изпратен е за обзор при стоматолог със подозрение за счупена челюст. Майка му Г. Лисичева е с контузия на крайници, а 46-г. Мариета Стоянова от Ихтиман е настанена в болница с контузия на главата, само че без заплаха за живота. В реанимация е настанена 56-г. Стефка Цънзова от Самоков с постравматичен потрес, само че без заплаха за живота. Други двама пасажери в микробуса са настанени в хирургичното поделение на общинската болница в Дупница с комоцио. Васил Василев и щерка му са прегледани от доктор едвам към 15,00 ч., защото давали показания в полицията в Самоков за пътния случай. В. Василев е пенсиониран водач. Той е от Пловдив, само че от няколко години е отворил дюнерджийница в Дупница и живее в града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР