Черен петък и за почивките на море през лятото. Промоциите

...
Черен петък и за почивките на море през лятото. Промоциите
Коментари Харесай

Вместо за Коледа вече записват за лято 2024, ваканцията в Турция поскъпнаха драстично

Черен петък и за почивките на море през лятото. Промоциите засегнаха и ранните записвания за почивки през 2024 година. Отстъпките, които някои хотели оферират до 24 ноември, доближават до 40%.

Хотелиери дават бонус и за резервации, направени до 30 ноември (четвъртък) и даже до 3 декември (неделя). В същото време се оказа, че воаяжите в Турция, която е измежду най-обичаните от българите дестинации, са поскъпнали с близо 50%.

Масовите оферти за понижение в цената по традиция са до края годината. Отстъпките понижават с по 5 % за непокътнати пътувания до края на първия месец от новата година, а някои от обектите още занапред са заложили дата 31 януари като краен период за по-изгодните оферти. Почивките всеобщо нарастват, удостоверяват и туроператорите.

" Всичко зависи от категоризацията на хотелите и тяхната политика и търсене на целева група измежду клиентите. Може обаче да кажем, че спрямо офертите от преди година при ранните записвания покачването в цената е с към 20-25 лв. на човек дневно. Говорим главно за комплекси, които оферират изхранване на база всичко включено в цената “, разясниха пред " Телеграф “ от една от най-големите туристически организации в България.

Оттам прецизираха и че при хотелите по Българското Черноморие се следи прочут спад и в размера на отстъпките за ранни записвания. Хотелите, които оферират по 30% отвън промоциите около Черния петък, са необичайност. Масово те са по 15-20% до 25%. Обяснението е в инфлацията и несигурната бизнес среда, която не допуска да се вършат по-дългосрочни прогнози за положението на пазара.

Буквално двойно обаче скачат предложенията за море през май и юни в Турция. Семейни почивки за двама възрастни с дете, които преди година за същия интервал са се предложили за към 1000 лв., сега са по 1500 - 2000 лв.. В цената не е включен превоз, а самолетните билети в чартърните стратегии стартират от по 280 евро на човек.

" Има сериозен растеж в Турция, в действителност “, удостовери и Марияна Пеловски от известна туроператорска компания. Според нея има и известно закъснение в предлагането на чартърни стратегии и до други набиращи известност дестинации като Тунис и Египет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР