Челси си върна Ромелу Лукаку за респектиращата сума от 97.5

...
Челси си върна Ромелу Лукаку за респектиращата сума от 97.5
Коментари Харесай

Трансферът на Лукаку в Челси излезе на тима едва 1.5 милиона паунда

Челси си върна Ромелу Лукаку за респектиращата сума от 97.5 млн. паунда. Белгийският нападател обаче надалеч не бе в тежест за финансите на ''сините''. Всъщност завръщането му на ''Стамфорд Бридж'' коства скромните 1.5 млн. паунда на клуба. Той е едвам второто ново попълнение през лятото след аварийния пазач Маркъс Бетинели, който пристигна със свободен трансфер.

Челси се освободи от цели 9 играчи, които действително финансираха прехвърлянето на Лукаку. Най-сериозния от тях е на Фикайо Томори в Милан. За неговите права ''росонерите'' заплатиха 25 млн. паунда. Отлична бизнес договорка е и прекосяването на юношата Марк Гуехи в Кристъл Палас за 20 млн. паунда. Оливие Жиру пък стана съотборник на Томори против символичната сума от 1 милион.

След шест отдавания чартърен Виктор Моузес също не е част от Челси. Спартак Москва извади 4 млн. паунда за правата му. Още четирима младоци бяха продадени на разнообразни тимове за общата сума от 12 млн. паунда. Очаква се и удостоверение за прехвърлянето на Тами Ейбрахам в Рома за 34 млн. паунда. Общата сума на продадени играчи излиза 96 млн. паунда, което единствено милион и половина под цената, която Челси заплати за Лукаку.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР