Челси постигна първа победа след завръщането на Франк Лампард на

...
Челси постигна първа победа след завръщането на Франк Лампард на
Коментари Харесай

Челси вкара три на Борнемут и взе победата

Челси реализира първа победа след завръщането на Франк Лампард на „ Стамфорд Бридж “.
„ Сините “ се постановиха с 3:1 при гостуването на Борнемут на „ Виталити Стейдиъм “ в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Така лондончани реализираха първа победа в седмица мач на Лампард.

Това е и първи триумф за Челси от 11 март, когато завоюваха със същия резултат при визитата на Лестър. По този метод отборът от „ Стамфорд Бридж “ си подсигурява оцеляването във Висшата лига.

Първата заплаха в мача бе в 5-ата минута пред вратата на Челси, само че ударът на Жеферсон Лерма не откри задачата, а топката мина агонизиращо покрай левия непряк дирек на вратата на Кепа Арисабалага.

Челси поведе в резултата в 9-ата минута, когато Канте центрира в наказателното поле на Борнемут, където Конър Галахър с глава от сложна позиция съумя да вкара топката във вратата на Нето.

Борнемут съумя да изравни резултата в 21-ата минута, когато Райън Кристи подаде на Матиас Виня, който с удар от границата на наказателното поле на Челси вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Арисабалага.

Кепа се наложи да прави решаващо избавяне в 71-ата минута, отразявайки удара на Матиас Виня.

Челси още веднъж поведе в резултата в 83-ата минута, когато Беноа Бадиашил бе най-съобразителен в наказателното поле на Борнему и вкара топката във вратата на Нето.

Челси вкара трети гол в 86-ата минута, когато Рахийм Стърлинг изведе Жоао Феликс на чудесна позиция в наказателното поле на Борнемут, а португалецът не пропусна да вкара за трети път топката във вратата на Нето.

С тази победа Челси се изкачи на единадесето място с 42 точки и математически си подсигурява оставането във Висшата лига, до момента в който Борнемут е четиринадесети с 39 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР