Челси като футболен клуб е получил нареждане да покрие в

...
Челси като футболен клуб е получил нареждане да покрие в
Коментари Харесай

Решено е: Челси плаща 9 милиона на Антонио Конте

Челси като футболен клуб е получил разпореждане да покрие в цялостен размер годишната заплата на Антонио Конте за последните 12 месеца по неговия контракт. Сумата възлиза на 9 милиона паунда.

Антонио Конте осъди Челси

Италианският експерт, който завоюва шампионска купа и ФА Къп по време на двата си сезона отпред, беше уволнен през лятото на 2018-а, въпреки и точно с него отпред да започва лятната подготовка. Оттогава до момента Конте и Челси опитваха да се схванат по отношение на метода, по който да приключат взаимоотношенията им. Специалистът настояваше да получи всичките си заплати за последните 12 месеца по договора си, до момента в който „ сините” от Лондон опитваха всевъзможни похвати, с цел да избегнат сходно заплащане.

По-рано този месец тричленен арбитражен съд отсъди в интерес на Конте в качеството му на просител, като съвещанията се организираха на закрито. Днес стана ясно и окончателното решение, която задължава Челси да заплати на експерта отплата в размер на 9 милиона паунда.

Antonio Conte wins Premier Lge tribunal v #Chelsea, who must pay him final year’s salary of £9m. Total pay-outs to sacked managerial staff under Abramovich now over £90m. https://t.co/YDjU6ihDsp
— Matt Hughes (@MattHughesTimes) May 21, 2019
Това е следващото сходно заплащане за притежателя на клуба Роман Абрамович по отношение на уволнен управител. Откакто руснакът закупи собствеността над Челси през 2003 година той е платил над 90 милиона паунда под формата на неустойки към прибързано освободени наставници.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР