Челси и Аякс изиграха един от най-драматичните мачове в историята

...
Челси и Аякс изиграха един от най-драматичните мачове в историята
Коментари Харесай

"Челси" и "Аякс" изравниха рекорд с 4:4 в Шампионската лига

" Челси " и " Аякс " изиграха един от най-драматичните мачове в историята на Шампионската лига и приключиха 4:4, с което изравниха връх за тъждество с най-вече голове. " Сините " изоставаха с 1:4, само че изравниха с три попадения в границите на 15 минути. Системата за видеоповторения (VAR) пък анулира надвит гол за " Челси " поради игра с ръка в края на мача, в който имаше още два автогола, две дузпи, два червени картона. 

Решаващо за обрата бе и решението на съдията Джанлука Роки да изгони двама играчи на " Аякс " в 68-ата минута. Тогава Дейли Блинд фаулира Тами Ейбрахам, само че Роки остави играта да продължи. Последва удар, а топката се удари в ръката на Жоел Велтман. Реферът даде втори жълт картон и на двамата централни бранители на " Аякс ", както и втора дузпа в мача за " Челси ", осъществена от Жоржиньо за 3:4. Рийс Джеймс вкара 4-тия гол за " сините ", като стана най-младият голмайстор за отбора в историята на Шампионската лига. 

" Имал съм някои луди вечери през годините, някои страхотни, а тази беше една от най-лудите, които съм виждал. Не мисля, че мога да сравня този мач с доста от тези, в които съм играл ", съобщи мениджърът на " Челси " Франк Лампард. Това бе едвам четвъртото тъждество 4:4 в историята на Шампионската лига. " Челси " взе участие във втори подобен мач, откакто приключи 4:4 с " Ливърпул " през 2009 година, когато Лампард беше капитан на отбора. Треньорът на " Аякс " Ерик Тен Хааг пък се оплака от съдийството и съобщи, че Велтман не е играл с ръка.

В гр. F " Борусия " (Дортмунд) също стигна до трагичен поврат. Тимът изоставаше с 0:2 от " Интер ", само че стигна до 3:2 след три гола през второто полувреме. Треньорът на италианците Антонио Конте пък употребява загубата, с цел да подлага на критика управлението на клуба поради това, че не му е осигурило задоволително играчи. " Трябваше да планираме този сезон доста по-добре. Играчите ми играят непрестанно, не може да сме с еднакъв състав в шампионата и в Шампионската лига. Писна ми да дублирам едно и също, нека някой шеф пристигна да приказва вместо мен. "

В същата група " Барселона " изненадващо приключи 0:0 със " Славия " (Прага) вкъщи. За първи път от 46 мача каталунците не вкараха гол на " Камп Ноу ". Феновете освиркаха отбора, а треньорът Ернесто Валверде съобщи, че ги схваща: " Нормално е хората да желаят повече. Истината е, че създадохме задоволително положения. " Защитникът Жерар Пике пък съобщи, че с такава игра отборът няма по какъв начин да завоюва Шампионската лига.

" Наполи " приключи 1:1 със " Залцбург " вкъщи, а след мача треньорът Карло Анчелоти и играчите взеха решение да нарушат нареждането на президента Аурелио де Лаурентис, който бе затворил тима на углавен лагер поради слаби резултати, и се прибраха по домовете си. Вчера клубът на процедура удостовери протеста, откакто разгласява известие, че ще си търси правата против играчите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР