Челси допусна нова много голяма грешка във Висшата лига, след

...
Челси допусна нова много голяма грешка във Висшата лига, след
Коментари Харесай

Челси абдикира и от борбата за топ 4

Челси позволи нова доста огромна неточност във Висшата лига, откакто приключи 1:1 при семейството си на Уест Хем на „ Стамфорд Бридж “ от 33-ия кръг на британското състезание. По този метод „ сините “ имат единствено илюзорни шансове за място в топ 4, защото изостават на 10 точки от Ливърпул и Тотнъм.

Воденият от Антонио Конте тим може да съжалява доста за изпуснатата победа над Уест Хем, защото сътвориха доста голови положения, само че не съумяха да осъществят повече от едно попадение във вратата на Джо Харт.

Алваро Мората смъкна с глава в 4-та минута към Еден Азар, който показва страхотните си качества и преодоля няколко футболисти на Уест Хем, след което стреля, само че настрана от десния дирек на вратата на Джо Харт.

Уест Хем провежда добра контраофанзива в 14-та минута, когато Масуаку с дълъг пас откри Аранутович, който стреля, само че ударът му бе блокиран от Гари Кейхил.

Еден Азар подаде към Алваро Мората в 24-та минута. Испанският нападател вкара, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада.

Уилиан насочи доста рисков удар от дъгата на наказателното поле на Уест Хем, само че топката мина настрана от левия дирек на вратата на Джо Харт.

Челси провежда страхотна офанзива в 36-та минута, когато Алваро Мората и Еден Азар направиха двойно подаване, след което белгиецът пусна страховит извеждащ пас към Уилиан, който изскочи самичък против Джо Харт и стреля, само че вратарят на Уест Хем съумя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

Челси поведе в резултата в 36-та минута. Виктор Моузес центрира в наказателното поле на Уест Хем, където трима футболисти се бяха струпали към Алваро Мората, само че топката стигна до Сесар Аспиликуета, който се оказа най-съобразителен и вкара във вратата на Джо Харт.

Еден Азар с пета подаде доста добре към Уилиан, който се озова на чудесна позиция, само че стреля настрана от десния дирек на вратата на Джо Харт.

Минута по-късно Марко Арнаутович насочи първия прецизен удар в очертанията на вратата на Тибо Куртоа, само че белгиецът съумя да избави.

След центриране в наказателното поле на Уест Хем Алваро Мората стреля с глава от доста добра позиция, само че над напречната греда в навън.

Уилиан подаде към Алваро Мората в 58-та минута, а испанският нападател вкара, само че и това попадение не бе зачетено вярно поради засада.

Челси провежда доста добра офанзива в 69-та минута, когато Уилиан комбинира с Виктор Моузес, който насочи диагонален удар, само че настрана от десния дирек на вратата на Джо Харт.

Уест Хем съумя да изравни резултата в 73-та минута. Марко Арнаутович подаде към Хавиер Ернандес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Челси. Мексиканецът с доста компактен удар вкара топката във вратата на Тибо Куртоа.

Челси бързо се опита да си върне преимуществото в мача. Маркос Алонсо насочи доста прекрасен удар от границата на наказателното поле на Уест Хем в 79-та минута, само че Джо Харт се намеси ослепително и мазета топката в корнер.

Уест Хем провежда доста бърза контраофанзива в 86-та минута. Арнаутович преодоля Гари Кейхил, след което навлезе в наказателното поле на Челси и бе самичък против Тибо Куртоа, само че се забави със завършващия удар и Н‘Голо Канте в последния миг съумя да отнеме топката с шпагат.

Челси по-късно на собствен ред провежда доста рискова офанзива, при която Еден Азар насочи прекрасен удар, само че Джо Харт още веднъж бе на мястото си и избави.

Харт се отличи с ново феноменално избавяне в 88-та минута, когато Уилиан центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Оливие Жиру стреля с глава, само че вратарят се разтегна оптимално и съумя с една ръка да избие топката, която по-късно се удари и в левия дирек и излезе в корнер.

Челси е пети в класирането с 57 точки, а Уест Хем е четиринайсти с 34 точки и е на шест над зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР