Чехия затяга правилата за носене на маски. От утре то

...
Чехия затяга правилата за носене на маски. От утре то
Коментари Харесай

Носенето на маски на открито става задължително

Чехия стяга разпоредбите за носене на маски. От на следващия ден то ще стане наложително за застроените площи на градовете и общините, съобщи след съвещание на кабинета чешкият министър на опазването на здравето Роман Примула, съобщи ДПА.

Изключение ще се прави, в случай че има опция да бъде спазвана отдалеченост от повече от 2 метра, както и за спортовете. Досега носенето на маски беше наложително на закрито, а неотдавна и при шофиране, ако в колата има хора, които не са част от фамилията, съобщи bTV.

В Германия част от Бавария стана първият регион от месец април, подложен под цялостна карантина, съобщи Ройтерс. Мярката в окръг Берхтесгаденер Ланд влиза в действие от през днешния ден и планува през идващите две седмици жителите му да не могат да напущат дома си без уважителна причина. Повод за въвеждането ѝ стана внезапно нарастване на случаите на ковид в окръга, откакто броят им за интервал от седем дни доближи 272,8 на 100 000 поданици.

А Ирландия към този момент разгласи едни от най-строгите ограничавания в Европа против COVI-19. Магазините, които не продават артикули от първа нужда, ще бъдат затворени, а активността на заведенията за хранене и пъбовете ще бъде сведена единствено до осъществяване на поръчки за у дома. На хората също така беше казано да не пътуват на повече от 5 километра от вкъщи си.

При първата вълна от нарастването на случаите на ковид Ирландия наложи карантина, която беше една от най-дълго траялите в Европа, а през последните седмици, когато броят на инфектираните още веднъж стартира да се повишава, тя стегна рестриктивните мерки. За разлика от първата карантина обаче в този момент учебните заведения ще останат отворени, а значими браншове като строителството също ще могат да продължат да работят. В Швеция стартира да се обмисля опцията да бъдат наложени ограничавания в превоза и магазините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР