Чехия затваря границите си за чужденци, считано от утре, 30

...
Чехия затваря границите си за чужденци, считано от утре, 30
Коментари Харесай

И Чехия сложи катинара на границите си

Чехия затваря границите си за чужденци, считано от на следващия ден, 30 януари 2021 г. с цел да бъде лимитирана пандемията от ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Чуждестранните жители няма да бъдат допускани на територията на страната, в случай че не потвърдят, че работят,  учат,  посещават родственици или ще вземат участие в позволено от държавното управление събитие в Чешката република.

Влиза в действие и рекомендация за ограничение на контактите до членовете от едно семейство. Контактите с други жители следва да бъдат лимитирани до най-малко.

 Разрешено е събирането на публични места на не повече от двама жители с някои изключения, измежду които членове на едно семейство, придружаване на нуждаещ се жител за навестяване на здравно или обществено заведение.

При проведени събития навън ще бъде позволено събирането на не повече от 100 жители, които би трябвало да бъдат разграничени на групи до 20 души. Между събралите се следва да се съблюдава отдалеченост от 2 метра.

Хотелите ще могат да одобряват само гости, които са командировани. Те следва да потвърдят това с документ, публикуван от работодателя.

Забраняват се визитите на пациенти, настанени в незабавните отделения на лечебните заведения. Предвидено е изключение за родилните домове и за лекувани деца.

На чиновниците от държавната администрация е подредено да работят от вкъщи, в случай че това е допустимо с оглед естеството на работата. Ски курортите ще останат затворени.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР