Чехия се присъедини днес към страните от ЕС, отхвърлящи Пакта

...
Чехия се присъедини днес към страните от ЕС, отхвърлящи Пакта
Коментари Харесай

Чехия по стъпките на България за Пакта на ООН за миграцията

Чехия се причисли през днешния ден към страните от Европейски Съюз, отхвърлящи Пакта за миграция на Организация на обединените нации, чиято цел е да контролира отношението към мигрантите в международен проект, съобщи Ройтерс.

Тази заран държавното управление в Прага е гласувало Чехия да не подписва съглашението, съобщи държавен източник.

Така Чехия се причисли към Австрия, България, Унгария, както и към Съединени американски щати, които отхвърлиха да одобрят Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации.

" Чешката република от дълго време поддържа правилото на делене на легалната и незаконната миграция ", разгласи вицеприемиерът Ричард Брабец на конференция в сряда, оповестява Ройтерс. Според него крайният текст на документа не отразявал чешките оферти в тази посока.

През юли т. година всички страни членки на Организация на обединените нации показаха поддръжка за пакта - като се изключи Съединени американски щати. По-късно документът, който няма обвързваща мощ, беше отритнат от държавните управления на Унгария и Австрия. А в понеделник след самодейност на " патриотите " към тях се причисли и българският кабинет. Преди това против пакта се оповестиха и от Българска социалистическа партия.

Пактът за миграция би трябвало да бъде подписан през декември в Мароко и гласуван през идната година.

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер към този момент разкритикува тези страни, които взеха решение да не се причисляват към пакта.

" Ако двете или трите страни, които имат подозрения по отношение на пакта на Организация на обединените нации го бяха прочели, нямаше да се отеглят от него ", сподели Юнкер. После той даде различен образец: " Европейски Съюз не може да има твърди позиции, когато приказваме за нарушение на човешките права в Китай...защото някои страни имат връзки с Китай поради вложения...като да вземем за пример в пристанището на Пирея ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР