Чехия има възможност да предостави убежище на 50 сирачета, които

...
Чехия има възможност да предостави убежище на 50 сирачета, които
Коментари Харесай

Чехия може да приеме 50 сираци от Сирия

Чехия има опция да даде леговище на 50 сирачета, които са изгубили родителите си във войната в Сирия. Това съобщи първият вицепремиер и и.д. външен министър на Чехия Ян Хамачек, представен от ТАСС.


" Десетмилионна Чехия може да даде леговище на 50 деца, които са изгубили родителите си във войната в Сирия ", съобщи Хамачек.

Изказването му бе направено малко след оповестено през днешния ден изявление на премиера Андрей Бабиш, в което той декларира, че Чехия няма предпочитание, нито опция да одобри бежанци от Сирия, в това число сирачета.

В изявлението за пражкия в. " Право " Бабиш споделя, че Чехия няма да даде леговище на незаконни мигранти, даже и на изгубили родителите си малолетни и малолетни сирийци, в случай че те са влезнали нелегално в Европейски Съюз.

" Защо да сме длъжни да ги одобряваме (сирийските сираци)? Имаме наши сираци, които би трябвало да подготвим за нахлуване в живота. И в случай че приказваме за сираци, за какво никой не загатва войната в Украйна? Там няма ли (сираци)? Защо тогава да сме длъжни да се грижим точно за сирийците? ", запита чешкият министър председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР