Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с

...
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с
Коментари Харесай

Кулинарно приложение на чедър

Чедър е едно от най-известните британски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с кондензиран усет и мирис. Чедър зрее от шест месеца до пет години.

Твърди се, че този млечен артикул е най-консумираното сирене в целия свят. А на 13 февруари в Съединени американски щати честват специфичния ден на сиренето Чедър, чиито корени могат да се проследят някъде обратно чак до 12 век. Именно и американците са и най-големият производител на това вкусно и ароматно сирене.

Англичаните употребяват сиренето Чедър за подготвяне на омлети и за разнообразни ястия. Английските кюфтета с Чедър ще са изненада за гостите ви, тъй като нежният им заряд ще задоволи и най-изискания усет.

Те се подготвят доста бързо и са доста вкусни, а сиренето ги трансформира в същински деликатес.

Основно ядене със сирене Чедър

 Кулинарно приложение на чедър

За да приготвите тези вкусни кюфтета, са ви нужни половин кг кайма, 4 тънки късчета сирене, половин глава лук, нарязана на ситно, 1 филия самун, 1 яйце, 1 супена лъжица кетчуп, сол и черен пипер на усет, по 1 чаена лъжичка пикантен червен пипер и ким.

Каймата се смесва с лука, хляба, яйцето, подправките и кетчупа. Омесва се добре и се оставя за 1 час в хладилника. Сместа се разделя на четири елементи и те се оформят като лодчици. Пълнят се с по едно парче сиренце и се защипват по този начин, че да покрият сиренето. Нареждат се в тавичка и се пекат на 200 градуса 30 минути.

Гарнитура със сирене Чедър

Картофеното пюре с бекон и сирене Чедър е вкусно и ароматно. Необходими са ви кг картофи, 300 грама сметана, 125 грама масло, 100 грама бекон, 6 скилидки чесън, 220 г сирене, морска сол и зелен лук на усет.

Картофите се обелват и се сваряват в солена вода до омекване. Отцеждат се и се поставят назад в тенджерата. Чесънът се запича на тиган и се завива във фолио. Пече се 25 минути на 200 градуса. Беконът се реже на дребни късчета и се запържва до златисто.

Картофите се намачкват, прибавя се маслото и печеният чесън. Добавя се сметаната. Разбърква се и се поставя в тавичка. Отгоре се покрива с късчета бекон и настъргано сирене Чедър, поръсва се със сол на усет. Пече се до златисто и се сервира, поръсено с нарязан на ситно зелен лук.

Вкусна чорба с Чедър

 Супа с Броколи и Чедър

Американската чорба с броколи и Чедър е доста вкусна. Необходими са ви 1 глава лук, 30 грама масло, 3 скилидки чесън, 1 литър пилешки бульон, половин чаша сметана, 100 грама сирене, сол и черен пипер на усет, 1 глава броколи.

Броколите се режат на ситно дружно със стъблата. Лукът и чесънът се режат на ситно. Лукът, чесънът и броколите се поставят в огромна тенджера, където е разтопено маслото. Добавя се сол и зеленчуците се задушават 5 минути.

Добавя се бульонът и на мощен огън се кипва. След това се вари 20 минути на муден огън и се пасира. Сиренето се настъргва на едро и се прибавя в супата. Добавя се и сметаната, сол и черен пипер на усет.

Вижте още за какво да ядеш по-често Чедър.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР