Чеченският отряд със специално назначение Ахмат стана първото подобно формирование,

...
Чеченският отряд със специално назначение Ахмат стана първото подобно формирование,
Коментари Харесай

Чеченски бойци приеха да минат под контрола на Шойгу, Пригожин още отказва

Чеченският отряд със особено предопределение " Ахмат " стана първото сходно формирование, подписало съглашение, с което на процедура минава на послушание на Министерството на защитата. Това в " Телеграм " ведомството.

Мярката, с която официално се обезпечават " правно контролиране " и " обществена отбрана и поддръжка " на бойците, следва частна военна компания " Вагнер ", значим участник във войната в Украйна и изключително борбата за Бахмут.

" Ахмат " е спецподразделение, което работи в състава на войските на Националната армия на Русия (известна като Росгвардия). Причината сходен " институционализиран " отряд да се нуждае от обособен контракт с министерството не се изяснява, само че преди депутатът от Държавната дума Адам Делимханов - също участвал на подписването - влезе в неприсъствен спор с Пригожин и го провокира да се " срещнат ", откакто създателят на " Вагнер ", омаловажи работата им със свои изявления.

Напрежение

Това става два дни откакто съветският министър на защитата Сергей Шойгу заповед, с която всички " доброволчески отряди " се задължават да подписват контракт с ведомството. Наблюдатели виждат в този метод открит опит " Вагнер " да бъде директно подчинена на Министерството на защитата.

" Доброволци " е термин, който институцията постоянно употребява за частните военни компании - най-малкото тъй като те към момента не са законни в Русия. Според заместника на Шойгу, Николай Панков, тази стъпка ще даде на " доброволците " нужния " юридически статус " и " обединен метод към организирането на всестранното застраховане и на осъществяването на дилемите им ".

 С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия

Заповедта дава " правото " на бойците да избират дали да сключат контракт непосредствено с министерството (а това би ги приравнило с хиляди други руснаци, които се борят по договор) или с съответни доброволчески отряди.

Напрежението сред " Вагнер " и министерството още веднъж изплува на повърхността преди дни,.

Отнася ли се заповедта за Пригожин

" Вагнер ", въпреки Пригожин постоянно да я дефинира като независима " войска ", разчита за снаряди и техника на министерството. Това бе и повода за настойчивите обвинявания от предприемача, че Москва съзнателно подлага силите му на " снаряден апетит " в борбата за Бахмут, когато не доближиха муниции. Едновременно с това сред Пригожин и Шойгу към този момент съвсем година се разгаря персонална вражда; създателят на " Вагнер " е измежду най-безпощадните му критици поради резултатите на Русия във войната.

Пригожин реагира яростно в неделя. " Вагнер няма да подпише никакъв контракт с Шойгу ", съобщи той. " Шойгу не може да ръководи вярно военни формирования ", сподели още предприемачът, който преди няколко седмици съобщи в изявление, че командирите от " Вагнер " биха могли по-добре от Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов да управляват силите в Украйна.

 Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: " рисковото " изявление на Пригожин

Пригожин, както и всички други ръководители на " доброволчески " формирования и частни военни компании, има време да подпише до 1 юли. Той упорства, че ще продължи да извършва отговорностите си, въпреки и бец този контракт. Едновременно с това ген.-лейтенант Виктор Соболев от комисията по защита в Държавната дума сподели, че не се и съмнява, че " Вагнер " няма да подпише, защото не е доброволческа организация и заповедта на Шойгу не я визира. От друга страна, таман този термин се употребява от ведомоството за обозначаване на ЧВК.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР