Чеченският лидер Рамзан Кадиров покани американския президент Джо Байдън да

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров покани американския президент Джо Байдън да
Коментари Харесай

Кадиров предупреди: Байдън се провали в Афганистан, да не се занимава с Чечня!

Чеченският водач Рамзан Кадиров предложения американския президент Джо Байдън да посети района. Поканата бе отправена в отговор на острото му изказване по отношение на нарушаването на гражданските права там, съобщи ТАСС.

Кадиров направи съответното изказване в канала си в Telegram.

Във вторник президентът на Съединени американски щати от трибуната на Организация на обединените нации прикани интернационалната общественост да предприеме групови дейности за отбрана правата на половите малцинства по целия свят, като загатна особено Чечня.

" Байдън, който срамно върна войски от Афганистан, внезапно заприказва за Чеченската република без причина. Все още не сме се възстановили от редица негови неуместни изказвания и дейности като президент на Съединени американски щати и той към този момент ни прави щастливи с новите му странни и неуместни изказвания. Байдън направи такова неуместно изказване, в отговор на което мога единствено да го поканя в нашата република ", написа шефът на Чечения.

Припомняме, че от години управляващите в Чечня са упреквани за убийства и репресии против хомосексуалисти. Смята се, че насилията са породени при изтезания от страна на локалната полиция против хората.

През 2017 година, Кадиров отхвърли обвиняванията за репресии на управляващите против хомосексуалисти с изказванието, че " такива лица при нас няма ". Но в случай че има и такива, добави той, те би трябвало да изоставен републиката ни, да отидат в Канада. Трябва да пречистим кръвта си от тях. Той ги дефинира като " дяволи, продажници, които ще дават отговор пред Всевишния ".

Байдън отбрани безредното американско евакуиране от Афганистан в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, като настоя, че това била нужна стъпка за пренасочване на политиката на Съединени американски щати към концентриране върху световно предизвикателство от антидемократични системи, COVID-19 пандемията и климатичните промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР