, че руските сили или силите на (самопровъзгласилата се) Донецка

...
, че руските сили или силите на (самопровъзгласилата се) Донецка
Коментари Харесай

Руското посолство в Лондон : Обвиненията за употреба на химическо оръжие от руските сили в Украйна са необосновани

, че съветските сили или силите на (самопровъзгласилата се) Донецка национална република (ДНР) може да са употребявали химическо оръжие против елементи от батальона " Азов " на украинската войска в Мариупол, са " голословни ". Това се споделя в коментар, публикуван в сряда от съветското посолство във Англия и представен от ТАСС.

" Обвиненията в потреблението от съветските военни, както и от силите на ДНР и ЛНР на " незнайни " отровни субстанции по време на специфична военна интервенция в Украйна, са предопределени само за основаване на нужния агитационен резултат и не са подкрепени даже от едно доказателство . Русия унищожи всички ресурси от химическо оръжие през 2017 година и извърши отговорностите си в цялостно сходство с Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. Руската войска няма и не може да има с химически бойни субстанции ", подчертаха съветските дипломати.

По-рано английски вестници, базирайки се на видео, публикувано от бойците от " Азов " на 12 април, оповестиха, че е допустимо неидентифицирано отровно вещество да е било разпръснато на мястото на дислокацията им. Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс сподели, че Лондон и неговите сътрудници работят за " незабавна инспекция " на тази информация.
 Съединени американски щати не могат да потвърдят потреблението на химически оръжия в Мариупол
Съединени американски щати не могат да потвърдят потреблението на химически оръжия в Мариупол

Съединени американски щати нямат информация, която да поддържа напредване на химически оръжия от Русия в или покрай Украйна

Официалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков съобщи по-рано, че " Службата за сигурност на Украйна, с поддръжката на западните страни, приготвя провокация в републиката с потребление на отровни субстанции против цивилни, с цел да упрекна Русия за това. " Конашенков акцентира, че " подразделенията на съветските въоръжени сили, участващи в специфичната военна интервенция, нямат и не могат да имат химически муниции. "

Украинският президент Володимир Зеленски , че Русия употребява фосфорни бомби в Украйна, заяви " Ройтерс ".

Припомняме, че производството, използването и складирането на химически оръжия са неразрешени според Конвенцията за химическите оръжия от 1997 година Въпреки че е наказан от правозащитни групи, белият фосфор не е неразрешен според Конвенцията .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР