Че плодовете и зеленчуците са полезни едва ли някой ще

...
Че плодовете и зеленчуците са полезни едва ли някой ще
Коментари Харесай

Целината, ползите от нея и как да я консумираме

Че плодовете и зеленчуците са потребни надали някой ще тръгне да спори. Но понякога някой от тях бива набелязван за доста по-полезен от всички други. Последната фикс идея в обществените мрежи ни кара да обърнем взор към целината - един зарзават, който евентуално подминаваме, само че без да знаем какво в действителност може да ни даде.

Смутито е целина е една от трендовете измежду инфлуенсърите и те се надпреварват да ни убеждават какъв брой потребен е този техен табиет да го пият всяка заран и по какъв начин наложително и ние би трябвало да опитаме.

Не желаеме да оспорваме резултата, а да внесем малко изясненост защо тъкмо е потребен този кореноплоден зарзават и по какъв начин да вземем най-хубавото от него.

Употреба

Целината може да се употребява като добавка към супи или да я консумираме под формата на салата - както главата, по този начин и стеблата. Смутито от този зарзават е препоръчван метод бързо и елементарно да си набавим всички потребни съставки от него. Ето по какъв начин.

Нуждаем се от блендер. За смути ни трябват стеблата на целината, които се нарязват на дребни части. Добавяме малко вода и още нещо по наш усет - краставица или лимон да вземем за пример. Препоръчва се този витаминен коктейл да се пие на гладно.

Ползи

Възстановява електролитния баланс и мигновено хидратира организма. Това е доста значимо след сън, когато с часове не сме приемали вода. Смутито от целина е добра концепция и след подготовка, тъй като и тогава електролитният баланс е нарушен, а натуралните соли в него работят позитивно.

Регулира салдото на pH-то на кръвта, което е от значително значение за здравето ни като цяло. Балансира стоманите киселини и подкрепя метаболизма. Това е изключително значимо в преклонна възраст, когато тези процеси са затруднени.

Предпазва от рак с помощта на две съставки - апигенин и лутеолин, които са известни флаваноиди с противораково деяние.

Целината съдържа и фталиди, които намаляват кръвното налягане, заздравяват стените на кръвоносните съдове и защищават от сърдечно-съдови болести. Затова е подобаваща за хипертоници.

Този кореноплоден зарзават е и диуретик, което мигновено го прави подобаващ за събаряне на килограми, както и за изчистването на арестуваната вода в организма, написа D-r Axe.

Прочиства черния дроб и пикочния мехур, има антимикробно деяние, понижава възпаленията в организма и стойностите на холестерола, бори се със стареенето на кожата.

Ето за какво идващия път няма да подминем целината на щанда със зеленчуците. Всичко изброено дотук може да ни звучи малко пресилено, само че нищо не ни пречи да пробваме от зеленото смути и да преценим сами има ли резултат от консумация му. Мнозина се кълнат в него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР