Чаят може както да ви ободри и да ви зареди

...
Чаят може както да ви ободри и да ви зареди
Коментари Харесай

3 причини да замените кафето с чай

Чаят може както да ви ободри и да ви зареди с сила за целия ден, по този начин и да ви помогне да се успокоите и да заспите бързо вечерта. Важното е да консумирате верния чай в точното време, написа електронното издание mhealth.ru.

Според проучване на European Journal of Clinical Nutrition, три чаши чай дневно ще понижат вероятността от сърдечен удар и ще оказват помощ за попречване на рак (благодарение на антиоксиданта полифенол, съдържащ се в него). И това е още една причина вместо кафе, да пиете чай всеки ден.
Напитките, които ще подсилят имунитета ни
За да подобрите действието на имунната система, да не страдате от настинки и хрема с настъпването на зимата, предлага се пиенето...
Прочети повече
Ето и 3 основателни аргументи да замените кофеиновата напитка с билкова запарка.

1. За жизненост

Английски чай за закуска (традиционна британска примес от разнообразни типове чай) - той е добър сурогат на кафето. За предпочитане е да се употребява с мляко.

Една чаша от този чай съдържа почти 50 мг кофеин (в същото количество кафе се съдържат 135 мг кофеин). Заради наличието на аминокиселината L-теанин в британския чай (която леко инхибира резултата на възбудата) потреблението му последователно ще ви тонизира и ще ви направи по-продуктивни.

2. За пълностоен сън
По какъв брой чаши чай да пием през зимата?
Чай за закуска, обяд, следобеден чай и вечеря, можете още сред и преди лягане... Толкова сме привикнали с тази напитка, че рядко се зами...
Прочети повече
Отварата от лайка (или билкова примес с нея) ще приготви тялото ви за сън. Напитката не съдържа нито кофеин, нито други стимуланти, само че флавоноидите (вещества с доста необятен набор от потребни свойства) ще понижат тревогата и ще ви оказват помощ да се отпуснете.

3. За ускорение на метаболизма 

В 1 грам матча на прахуляк се съдържа същото количество антиоксиданти, както в 15 чаши елементарен зелен чай. Тя е богата на витамини А, В1, В2, В6, С, Е, калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, натрий и други Редовната, само че умерена консумация на матча, форсира метаболитната интензивност с 30-40%.

За какво друго е потребен чаят?


Никога не пийте чай, подготвен предния ден – нездравословно е за здравето
Консумацията на чай, подготвен на предния ден, може да аргументи проблеми със стомашно-чревния тракт, червата и черния дроб. Само след ня...
Прочети повече
Учени от университета в Нюкасъл потвърждават, че черният и зеленият чай попречват образуването на протеинови съединения, които се натрупват в мозъчните тъкани при заболяването на Алцхаймер. 

Колегите им от университета в Аризона стигат до извода, че зеленият чай оказва помощ за възобновяване на клетките, наранени от тютюнопушенето.

Изследване на USDA потвърждава, че този чай понижава риска от сърдечни болести посредством намаление на холестерола в кръвта.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в не информация не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР