Чай от босилек за успокоение на кашлицата При чести температурни

...
Чай от босилек за успокоение на кашлицата При чести температурни
Коментари Харесай

Чай от босилек за успокоение на кашлицата. Видове кашлица

Чай от босилек за утешение на кашлицата

При чести температурни разлики, които от време на време доближават до 10 градуса денем, се появяват и чести респираторни инфекции с кашлица.

Какво се случва, когато кашляте?
Повтаряща се, непредвидена, досадна. Така пациентите дефинират кашлицата, която е първата и най-важна тревога, че нещо се случва в дихателната ни система, от кашлица, породена от моментно раздразнение на дихателните пътища, до сериозен признак на заболяване.

Кашлицата е натурален предпазен инстикт, който се демонстрира по следния метод: при по-голямо поемане на въздух заради затварянето на глотиса и свиването на мускулите, повече въздух остава в капан в гърдите, което усилва въздушното налягане в гърдите.

Това предизвиква бързото отваряне на глотиса, освобождавайки хванатия въздух и изхвърля насъбрания секрет.

Разграничаваме суха и продуктивна кашлица съгласно това дали имаме храчки или не. Трябва да се означи, че кашлицата е признак, а не болест.

Причини

Продуктивна кашлица
Производството на слуз може да произлиза от белите дробове или да слиза от синусите към гърлото. В тези случаи е доста значимо да се отстрани събраният секрет, което ще предотврати изискванията за напредване на инфекцията и ще обезпечи изискванията за естествена обмяна на О2 с въглероден диоксид. Причините за продуктивната кашлица могат да бъдат: простуда, бактериални, вирусни и гъбични болести на горните и долните дихателни пътища, като синузит, бронхит, пневмония, туберкулоза или ларинготрахеобронхит, който се характеризира с кашлица, която звучи като “лаене ”.

Хронични белодробни заболявания, като хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), продължителен бронхит, който се утежнява при поява на зараза.

При пушачите кашлицата се среща постоянно заради дразнещото влияние на цигарите и увреждането на белодробната тъкан, което предизвикват.

При гастроезофагеална рефлуксна болест стомашната киселина се връща в хранопровода и предизвиква упорита кашлица заради раздразнение на гърлото.

Непродуктивна кашлица
Непродуктивната или суха кашлица нормално се появява след излагане на дразнител, като прахуляк или пушек, или в края на елементарна простуда. Причините за непродуктивната кашлица са: астма, алерги, излагане на прахуляк, химикали в работната среда.

Остра кашлица
Острата кашлица се появява ненадейно, продължава не повече от три седмици. Синузитът, острият бронхит и пневмонията, без значение дали са породени от бактерии, вируси или гъбички изискват симптоматично лекуване в допълнение към лечението, предписана за инфекциозния сътрудник, който ги предизвиква.

Ако отхраченият секрет е гъст, тогава се предлага потреблението на отхрачващи средства, които вършат слузта по-малко вискозна и улесняват отхрачването.

Хронична кашлица
Хроничната кашлица продължава повече от осем месеца и предизвиква безсилие, изпотяване, проблеми със съня, понижена продуктивност, замаяност, повръщане и в най-лошия случай фрактура на ребрата.

Пушенето на цигари може да аргументи хронична кашлица заради увреждане на белодробната тъкан.

Обикновено, най-простият метод за попречване на острата кашлица да стане хронична е да избягвате алергените и да спрете пушенето.

Кашлицата може да бъде породена от рак на белия дроб, където с изключение на зной, загуба на тегло, главният признак е кашлица с кръв.

Заболявания като саркоидоза, бронхиектазии, кистозна фиброза също предизвикват кашлица и при диагностицирането им би трябвало да се обърне огромно внимание на продължителността на кашлицата, типът и размерът на храчките и съпътстващите ги признаци.

Природни средства
За да успокоите кашлицата, пробвайте чай от босилек, накиснете изсушените листа босилек във вряща вода и оставете чая в захлупен съд за към 10 минути.

Също по този начин се предлага да се одобряват две чаени лъжички мед, смесени с половин чаша портокалов сок.

Чаят от ружа облекчава кашлицата и се предлага при продуктивна кашлица. Смес от 5 мл сок от лук с 10 мл мед два пъти дневно е отличен сироп за кашлица.

Вижте още: Мед и коприва за мощен имунитет и при болен черен дроб

Говорете с вашия фамилен доктор за всякаква подозрителна кашлица, с цел да получите вярна и бърза диагноза.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР