Чавдар Бояджиев на 34 г. от Лозен, който бе арестуван

...
Чавдар Бояджиев на 34 г. от Лозен, който бе арестуван
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за убиеца от Лозен, съдиите потресени

Чавдар Бояджиев на 34 година от Лозен, който бе задържан за двойно ликвидиране, има приключено единствено главно обучение. Това стана ясно по време на вчерашното съвещание на Софийския градски съд, който реши да остави в ареста обвинения, оповестява " Телеграф ".

Бояджиев бе закопчан през уикенда за убийството на двама свои другари - 18-годишната Яна и 27-годишния Иво. Мотивът за зверството са пари, твърди следствието.
-->
По време на съвещанието стана ясно, че по дулото на револвера, с което са екзекутирани жертвите има кръв от жена. Това значи, че момичето е убито от упор. Кръв, евентуално от другата жертва, пък криминалистите разкрили по едната обувка на Бояджиев.

И двете убийства са осъществени в землището на село Лозен на 3 и на 4 август, като Чавдар е умъртвил първо ученичката. Вече стана ясно, че това е станало, откакто двамата са имали съкровен контакт. В самопризнанията си той твърди, че момичето му поискало 2000 лева, с цел да пуска клипове и фотоси с нея в уебсайт за възрастни.

В обясненията си обвиненият твърди, че в началото му поискала 1000 лева, а след това още 1000 лева и това го вбесило. Момичето първо било душено, а след това убито.

По-късно признал на приятеля за убийството на момичето и му изискал 15 000 лева, с цел да замине да се бие в Украйна на страната на Русия. Целта била да не бъде екстрадиран. След като младият мъж му отказал, Чавдар гръмнал и него - първо в краката, а след това в гърба, настояват проверяващите.

В правосъдната зала през вчерашния ден като бранители на Бояджиев се явиха двама юристи - един длъжностен и един пратен от родителите на Чавдар. Той обаче не пожела да бъде защитаван от юриста на фамилията му, а единствено от длъжностен. Бояджиев бе доведен под засилена ескорт от 10-ина правосъдни охранители.

Той и отбраната му желаеха да остане в ареста. Причината - двуметровият обвинен се страхувал от гнева на околните и приятелите на жертвите.

Съдът го остави в ареста с претекста, че има задоволително доказателства, че точно Чавдар е причинител на убийствата. Престъплението е тежко с оптимално наказване - затвор до гроб. Освен това, в случай че е на независимост, може да извърши друго закононарушение или да се укрие. Определението не е дефинитивно.

Пред публицисти служебният бранител съобщи, че клиентът му имал бели петна в паметта си от времето на двете действия. А обвиненият резервира безмълвие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР