ChatGPT вече може да сърфира в интернет за актуализирана информация

...
ChatGPT вече може да сърфира в интернет, за да предоставя
Коментари Харесай

ChatGPT вече може да сърфира в интернет, за да предоставя на потребителите актуална информация, обяви компанията-майка OpenAI.

Чатботът беше предварително обучен да използва данни до септември 2021 г. и не успя да предостави информация в реално време.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Мета цели да изградим бъдеще за свързване на „физическото и цифровото“Антитръстовият сблъсък на Google със САЩ може да „драстично промени“ конкуренциятаТърговската комисия на САЩ завежда антитръстов иск срещу онлайн търговеца на дребно AmazonChatGPT може да говори и анализирайте изображения сега. Как се чувстват хората?край на списъка

В сряда, подкрепеният от Microsoft OpenAI обяви на X, бивш Twitter, че новата актуализация му позволява да премине през септември 2021 г. и да има достъп до текуща информация в интернет.

OpenAI каза, че опцията „Преглед с Bing“ вече е достъпна за потребителите на платените версии на ChatGPT, добавяйки „скоро ще разширим достъпа до всички потребители“.

OpenAI по-рано тества функция, която позволява на потребителите да имат достъп до най-новата информация чрез търсачката Bing в рамките на нейното първокласно предложение ChatGPT Plus.

Тази функция беше интегрирана през май, но беше деактивирана два месеца по-късно поради опасения, че може да позволи на потребителите да заобикалят платените стени.

Новата интеграция работи подобно на Bard, чатбот, разработен и пуснат от Google през март тази година.

„Това, което OpenAI се опитва да направи, е да навлезе в пазарния дял на Google“, каза пред Al Jazeera Алекс Хана, директор на изследванията в Distributed AI Research Institute и бивш изследовател в Ethical AI в Google.

Притеснения относно поверителността

Имаше и опасения за поверителността относно достъпа до информация в реално време: ботът може да събира вреден материал, дезинформация и защитено с авторски права съдържание онлайн и да го показва на потребителите, съобщи BBC по-рано.

Освен това, потребителите трябва да активират историята на чатовете си, за да могат новият плъгин за браузър да работи, което означава да изберат да споделят личните си данни с модела.

„Хората са изложени на риск юридическите им данни да бъдат изтрити. Изследванията показват, че с определени видове подкани определени видове частна информация са изтекли през тези различни системи“, каза Хана. „Не знаем какво изтича само поради това колко поверителни са запазили източниците на данни тези компании.“

OpenAI каза, че най-новата функция ще позволи на уебсайтовете да контролират как ChatGPT може да взаимодейства с тях.

Хана каза, че ChatGPT може да показва халюцинации или дезинформация и неточна информация.

Тя добави, че инструментите за изкуствен интелект и търсачките поддържат расови и полови пристрастия, както е доказано от изследвания, включително книгата на Сафия Ноубъл Algorithms of Opression, която показва как се различават резултатите от търсачките за заявки за черни жени и бели жени, излагайки на показ расизма и сексизма в рамките на алгоритми.

По-рано тази седмица OpenAI въведе функции за глас и изображения в чатбота, спечелвайки смесени реакции онлайн.

Докато някои потребители празнуваха актуализациите, други бяха загрижени, че изкуственият интелект ще стане твърде подобен на човека.

Някои потребители споменаха как актуализациите могат да заменят по-малките стартиращи фирми с изкуствен интелект и софтуерни инженери, докато други обезсърчаваха използването на ChatGPT, което поражда загриженост относно неотдавнашните съдебни дела срещу нарушаване на законите за авторско право от страна на OpenAI и нарушаване на правата върху интелектуалната собственост.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР