Частните самолети на лидера на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин са

...
Частните самолети на лидера на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин са
Коментари Харесай

Самолетите на Пригожин кацнаха в Минск

Частните самолети на водача на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин са кацнали край Минск. Една от машините е летяла сред Санкт Петербург и Ростов на Дон на фона на „ марша на справедливостта “ на „ Вагнер “ към Москва.

Belaruski Hayun, група за мониторинг на беларуски деятели, заяви въз основа на данни от Flight Radar, че самолетът на Пригожин (регистрационен номер RA-02795) е кацнал на военното летище Мачулищи покрай Минск в 7:40.

Още един от неговите самолети е дошъл от Русия: бизнес аероплан BAe 125-800B с регистрационен номер RA-02878 излетя от Санкт Петербург и кацна на военното летище Мачулищи в 7:58.

На 25 юни самолетът на Пригожин е бил забелязан да прави пътешестване от Санкт Петербург до Ростов на Дон, оповестява „ Важные истории “, базирайки се на данни от Flight Radar.

Този с регистрационен номер RA-02795 е изхвърчал от Санкт Петербург и изключил транспондера си (устройство за идентификация) покрай Ростовска област, евентуално идвайки да вземе Пригожин. Лидерът на „ Вагнер “ беше забелязан за финален път на 24 юни в Ростов на Дон, град в Южна Русия, който наемниците бяха взели под надзор, откакто Пригожин разгласи „ марш на справедливостта “ към Москва.

Около 18:00 часа на същия ден самолетът още веднъж се появява на радарите над Тамбовска област и към 19:00 часа се връща в Санкт Петербург.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР