Частни съдебни изпълнители продължават да правят опити да продадат бизнес

...
Частни съдебни изпълнители продължават да правят опити да продадат бизнес
Коментари Харесай

Още една производствена база край Пловдив стана заложник на ЧСИ, продават я на търг за над 1 млн.

Частни правосъдни реализатори не престават да вършат опити да продадат бизнес парцели в Пловдив и района, които на времето са станали заложници на задължения, които не са платени. 
Прочетете още
Нова обществена обмен е оповестена за огромния парцел в индустриалната зона на Асеновград и е благосъстоятелност на бившето общинско строителни предприятие БКС Асеновград ЕООД. През 2008 година компанията е приватизирана и сега е със 100% частен капитал, благосъстоятелност на " ВИАСТРОЙ " АД. Дружеството към днешна дата е благосъстоятелност на Сашо и Милена Желязкови и Атанас Колчев. 

Имотът от над 34 дка, върху който преди са се разполагали редица индустриални здания, към този момент е надалеч по празен. Върху него се води, че съществуват 9 постройки, само че някои от тях към този момент са се срутили от времето. 

Върху " БКС Асеновград " ЕООД тегнат няколко запора от Национална агенция за приходите за над 25 хиляди лв. с лихвите, от банка за 404 хиляди лв. и от частни кредитори. Има и залог на дружествен дял. 

Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за парцела, е 1 156 032 хиляди лв.. Цената е в пъти по-малка от предните опити за продажба на парцела. Търгът ще се проведе между 16 февруари и 6 март. Ден по-късно ще има и развръзка - отваряне на предложения, в случай че има такива. 

Припомняме, че не престават опитите за продажба на фабриката за месо на семейството Кикьови в кв. " Коматево ". 

Имотът от близо 7,3 декара в пуснат за обществена обмен от частния правосъден реализатор Стефан Горчев. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването, е 1,56 милиона лв.. През лятото на 2021 година още веднъж имаше опит ЧСИ да продаде парцела, като тогава първичната тръжна цена бе 2,64 милиона лв., което на процедура значи, че има понижение от повече от 1 милион лв.. 

На сегашния търг ще се продават всички обекти върху терена, ситуиран на ул. " Георги Гешанов "  - една жилищна сграда, 4 по-големи складови съоръжения и 7 спомагателни постройки, с общо РЗП от към 2700 кв.м.

Търгът за този парцел е отворен до 13 февруари, а повече информация може да прочетете тук: 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР