Частна болница в Бургас мина всички граници - иска по

...
Частна болница в Бургас мина всички граници - иска по
Коментари Харесай

Оляха се! Болница иска 700 лв. от заразени с Ковид

Частна болница в Бургас мина всички граници - желае по 700 лева от пациенти, с цел да ги лекува от COVID-19. Скандалът разкри фен в сигнал до бТВ. МБАЛ " Маджуров " удостовери, че има такава процедура. Парите, които страната плащала по клинична пътека й били малко.

Според финансовия управител на лечебното заведение Йорданка Христова отпусканите от здравната каса 1200 лв. по клинична пътека за ковид не покриват разноските. Тя счита, че страната би трябвало да дава най-малко по 3000 лева за лекуването на пациент

Пред Би Ти Ви ръководителя на сдружението на частните лечебни заведения Красимир Грудев уточни, че за първи път чува за такава процедура и няма информация пари от инфектирани с ковид да се желаят на други места. Той даде обещание да направи инспекция.

Никой на никое място не взима никакви пари, даже полагаща се по закон потребителска такса, всичко съм ревизирал. Категорично съм срещу това. Не е заплатена пътеката, в обособени случаи не стигат и 3000 лева, ремдесивир е безценен, би трябвало да се намерения, само че не трябва да се доплаща от Коронавирус заболели ", разяснява Грудев.

Според него към този момент всички частни лечебни заведения, които имат условия, поемат заболели с COVID-19.

В Бургас и региона са разкрити 398 кревати за инфектирани с ковид, като 127 са в частни лечебни заведения. Според шефа на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров всеки пациент има право на избор дали да доплаща за лекуването си. " Ако някой не желае да си доплаща, естествено, имаме свободни кревати и в другите лечебни заведения. Той има право на избор, той има право да каже: " Не, аз не желая в тази частна болница! ", споделя Паздеров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР