Частично ще бъдат удовлетворени исканията на протестиращите в общинското здравеопазване.

...
Частично ще бъдат удовлетворени исканията на протестиращите в общинското здравеопазване.
Коментари Харесай

Терзиев вдига със 100 лв заплатите на здравните специалисти в училищата и детските градини

Частично ще бъдат задоволени настояванията на протестиращите в общинското опазване на здравето. Това съобщи на брифинг в Столичната община кметът на София Васил Терзиев, взаимно със заместник-кмета по финанси Иван Василев, след среща с представители на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и Медицинска федерация " Подкрепа ".

По-рано през днешния ден те оповестиха, че възнамеряват за утре протест пред Столичната община за нарастване на възнагражденията на работещите в бранш " Детско и учебно опазване на здравето " (детски ясли и здравни кабинети в просветителните институции) в София. Синдикатите упорстват главните заплати на заетите в детското и учебно опазване на здравето да се усилят от 1350 на 1890 лв..

Кметът Терзиев сподели, че за момента контрактуваното нарастване е 100 лв. от 1 април за експерти в бранш „ детско опазване на здравето “. По думите му ще се търсят благоприятни условия и за по-голямо повишаване на заплатите в границите на годината.

„ Имахме ползотворна среща със синдикатите. Това е една от многото срещи, които би трябвало да създадем, с цел да стартираме да решаваме систематичните проблеми на опазването на здравето в София “, разяснява Терзиев.

Столичният кмет сподели, че е уведомил синдикатите за първите стъпки, които общината е подхванала, като финансирането в размер на 8,5 млн. лева за спомагателни хонорари за общинското опазване на здравето, както и 6 млн.лв. за техника и поправки, с цел да се подобрят изискванията на труд. 

„ Наясно сме, че това, което сме заложили в допълнение в бюджета, е единствено една нужна първа стъпка, само че ще продължим да работим дружно, по този начин всички заети в бранша да получават заслужено и почтено заплащане “, съобщи кметът Терзиев.

Той сподели, че част от корекциите, които ще бъдат импортирани в бюджета на Столичната община, който следва да бъде подложен на гласоподаване през тази седмица от Столичния общински съвет, са пристигнали след диалози с другите политически групи в СОС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР