Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след

...
Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след
Коментари Харесай

Правителствена парализа в САЩ

Частичната парализа на държавното управление на Съединени американски щати е съвсем сигурна след решаващо гласоподаване в Сената, на което не се стигна до съглашение за нов бюджет. Републиканците и демократите не са съумели да реализират компромис по бюджета макар интензивните договаряния и намесата на президента Тръмп, предадоха организациите.

Републиканското болшинство в Сената (51 от 100 места) не съумя да убеди задоволително демократи да одобряват нормативен акт за краткотрайно финансиране на федералния бюджет в подмяна на спомагателни договаряния по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и бяха краткотрайно предпазени от експулсиране от предходния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласоподаване на краткотрайното финансиране на бюджета бяха нужни 60 гласа, само че тази численост не бе достигната.

В поддръжка на процедурното предложение гласоподаваха едвам 50 сенатори, а 48 - срещу. Не е дал своя вот единствено водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.

Частичната парализа на работата на държавното управление на Съединени американски щати стартира от среднощ локално време (07.00 ч. българско време) и стотици хиляди федерални чиновници, чиято работа не е считана за сериозно значима, да бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск.

Предишната такава частична парализа на федералното държавно управление бе през октомври 2013 година и продължи 16 дни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР