Части от Западна Европа са все така в плен на

...
Части от Западна Европа са все така в плен на
Коментари Харесай

Наводнения и бури във Франция и Германия

Части от Западна Европа са все по този начин в плен на естествени бедствия, само че в два департамента на Южна Франция горещините бяха заместени от стихии с проливни дъждове. Продължават издирването на възрастен немец, жител на къмпинг, който е бил отвеян с караваната си от водите на придошла река. Стотици хора са евакуирани от къмпинги. Силни стихии с ураганни ветрове претърпя и Северна Германия.

Това е караваната на изчезналия немец, снимана във водите на придошлата река Ардеш. Тя е отнесена от къмпинг, дружно със притежателя, който се подслонил вътре от дъжда, а по-късно е открита празна край реката.

В департамента Ардеш регистрираха над 3000 гръмотевици. По улиците на градчето Бериас потекоха реки, а жителите на близкия къмпинг бяха принудени да го изоставен.


- Имаше доста светкавици и гръмотевици. Валя доста дъжд. Много дъжд! Беше впечатляващо.
Вятърът отнесе покриви. Пострада даже часовникът на църквата.

- Моите керемиди устоят на вятър със скорост до 130 км/ч., а в този момент всички са отнесени. Значи скоростта е била най-малко 150 км/ч.
Стотици пожарникари и хеликоптери участваха в евакуациите на хора от къмпинги в департаментите Ардеш и Гар. Обстановката последователно се възстановява.
 Франция е обхваната от проливни дъждове Франция е обхваната от проливни дъждове
След горещата вълна Франция е обхваната от проливни дъждове. Наводненията в Южна Франция доведоха до евакуацията на десетки хора. Един човек е изчезна...
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
След жегите стихии бушуваха и в Германия - в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония. Ветрове със скорост до 140 км/ч. са съборили дървета. Има потърпевши хора и е нарушено съществено придвижването по пътищата. Заради тежките метеорологични условия Германските железници стопираха придвижването по няколко линии.
 ​Силни стихии нарушиха транспортния трафик в Северна Германия ​Силни стихии нарушиха транспортния трафик в Северна Германия
Силни стихии бушуваха през вчерашния ден в елементи от Северна Германия, съобщи Асошиейтед прес. Ветрове със скорост до 140 км/ч събориха дървета на някои места и нару...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР