Части от Южна Флорида са обхванати от силни дъждове и

...
Части от Южна Флорида са обхванати от силни дъждове и
Коментари Харесай

Части от Южна Флорида са обхванати от силни дъждове и наводнения заради преминаването на буря

Части от Южна Флорида са обхванати от мощни дъждове и наводнения поради прекосяването на стихия там, съобщи Асошиейтед прес.

Стихията е в действителност отслабналата до буреносна система тропическа стихия Агата, формирала се в Тихия океан. Тя връхлетя преди броени дни Мексико и лиши живота на няколко души там. След като прекоси страната, Агата мина и през Куба, където починаха трима души, а десетки къщи в Хавана бяха развалени. В някои региони електроподаването бе прекратено.

Сега управляващите на Маями предизвестяват водачите да не излизат, защото улиците на града са наводнени и колите могат да затънат.

Ако бурята нарасне до тропическа, то тя ще получи още веднъж име. Но защото се е преместила от Тихия океан в Атлантическия името й ще стане от Агата на Алекс. С това име стартира описът с имена на ураганите в Атлантическия океан, направен от метеоролгичните служби за 2022 година Агата пък беше първото име в листата със стихиите през тази година в Тихия океан.

Сега бурята се намира на 185 километра североизточно от Форт Пиърс във Флорида. Тя се движи на североизток със скорост от 30 километра в час. За цялото крайбрежие на щата е издадено предизвестие за стихия. Подобно предизвестие е издадено и за Бермудите. Ветровете на бурята са със скорост от 65 километра в час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР