Части от матурата на зрелостник от Русе бяха загубени.В интервю

...
Части от матурата на зрелостник от Русе бяха загубени.В интервю
Коментари Харесай

Изгубиха части от матурата на зрелостник от Русе



Части от матурата на абитуриент от Русе бяха изгубени.

В изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " зрелостникът Цветан Цветанов изясни:

" Всичко стартира, когато си ревизирах резултата в онлайн платформата на министерството и видях оценка 3,95 по български език и литература. Оценка, която за мен персонално е ниска и се усъмних, че би трябвало да има някаква неточност. Реално няма по какъв начин да се изложа толкоз доста. Аз се свързах с мои другари и близки преподаватели в гимназията и никой от тях не повярва, че имам толкоз ниска оценка. Видях, че може да се види цялата матура в електронен вид, като на 11 юни отидохме до гимназията да си погледна матурата. Заместник-директорката ми даде матурата и открих, че две страници са празни, все едно съм подал празна бланка, а аз не съм го направил и съм попълнил безусловно всичко. Оказа се, че е нужно да напишем заявление до шефа и той да задейства процеса, посредством който да се намерят надлежно тези листи на книжен притежател, като в последна сметка се оказа, че не са открити. Сега се надявам да се поправи това неразбирателство, тъй като въпреки всичко аз персонално се интересувам извънредно доста от литература и български език ".
Резултатите от първия модул на изпита на Цветан са без неточност, т.е. от тази част на изпита се вижда, че момчето има познания.
" Ученикът не би трябвало да бъде ощетен ", разяснява заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

Пред " Хоризонт " тя описа по какъв начин е минала инспекцията на Министерството на образованието и какво решение е взето:

" Хартиеният притежател на писмената работа е прегледан. Липсващите две страници не са сменени. Това значи, че са липсвали седма и осма страница, тъй като продуктът по този начин е изработен, че автоматически да прибавя страници. Организира се една инспекция, която включва няколко стадия – да се прегледа писмената работа в нейната целокупност. Има протокол, в който се вижда, че са отразени неналичието на страници 11, 12, 13 и 14 от модул 3, което значи, че зрелостникът не е писал по тези страници, надлежно в протокола не е отразена липса на седма и осма от модул 2. Следва въпросът къде са тези страници. Направена е инспекция в учебното заведение, тъй като приемането на писмената работа в нейната писмена целокупност е безспорна отговорност на квесторите в залата. Прегледани са всички листове, които се отделят по време на предаването на изпитните работи на зрелостниците. В началото на тази седмица са прегледани и всички материали, които се съхраняват в София. Факт е, че тези страници не са открити. Вчера, когато и началникът на Регионалното ръководство в град Русе беше осведомена за този случай, тя персонално следи и видеозаписите от матурите, с цел да се види какво се случва и защото сега е реалност, че нито Комисията за редуциране и разсекретяване при съставянето на протокола, не е отразила изчезналите седма и осма страница, нашето решение е на изчезналите въпроси от 36-и до 40-и въпрос, с който завършва осма страница, да бъдат приети. Това е техническа неточност ".

 Цялото изявление с Цветан Цветанов и Таня Михайлова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР