Части от Източна Шотландия бяха залети от сериозни наводнения в

...
Части от Източна Шотландия бяха залети от сериозни наводнения в
Коментари Харесай

Бурята Бабет донесе наводнения в Шотландия

Части от Източна Шотландия бяха залети от съществени наводнения в петък, откакто бурята Бабет донесе " изключителни " превалявания и ветрове със скорост над 110 км/ ч, които преодоляха дигите и оставиха хиляди домове без електричество, предава Ройтерс.

Британската национална метеорологична работа, Met Office, издаде първото си алено предизвестие за дъжд от февруари 2020 година, като предвижда, че на някои места ще паднат до 250 милиметра превалявания.

Една жена почина в четвъртък , откакто беше отнесена от река, до момента в който полицията в Шотландия заяви в петък, че търси мъж, за който е било обявено, че е блокиран в транспортно средство измежду наводненията.

Местните управляващи в Ангъс желаеха повече от 400 домове да се изтеглят в четвъртък заради предизвестия за наводнения, а учебните заведения бяха затворени. Електроснабдителните оператори оповестиха, че работят за възобновяване на зареждането на хиляди домове.

Някои региони към този момент са налични единствено с лодка и избавителните екипи работят, с цел да изведат хората на безвредно място, като жителите са предизвестени да не е пробват да се изтеглят сами, в случай че не разполагат с подобаващи средства.

Шотландската организация за запазване на околната среда издаде 16 предизвестия за наводнения и пет предизвестия за съществени наводнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР