Части от граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево на българо-турската граница

...
Части от граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево на българо-турската граница
Коментари Харесай

Части от пункта Капитан Андреево стават стратегически обект за националната сигурност

Части от граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " на българо-турската граница ще получат статут на стратегически обект от голяма важност за националната сигурност, заяви БНР. 
Служебното държавно управление разисква решението през днешния ден, а министър председателят Гълъб Донев изясни, че това ще  върне сигурността и качеството на контрола по границата, която е и външна за Европейският съюз.

Гълъб Донев напомни на министрите си, че още на първото съвещание служебното държавно управление е  обсъждало казуса на граничния пункт и абсурда с фитосанитарния надзор при вноса на храните и разногласията сред частната компания и БАБХ. Те започнаха в края на мандата на държавното управление на Кирил Петков с обвинявания за корупционни схеми, а след това разногласието се придвижи и в съда. Затова през днешния ден служебното държавно управление взема решението.

" Части от " Капитан Андреево " ще придобият статут на стратегически обект от голяма важност с националната сигурност. Целта е ясна - да върнем сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейски Съюз. Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на Европейски Съюз, да се употребява за вътрешно-политическа приложимост. Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство. " - разяснява министър председателят.

Той подсети на министрите си, че на 12 октомври 1869 година в Браила е учредено Българското книжовно сдружение, а през днешния ден Българска академия на науките отбелязва 153 години от основаването си:

" Да ценим и изследваме концепциите на хората на знанието. Те към този момент знаят какво ни следва в бъдещето. Честит празник на българските учени. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР