Части от един от най-големите градове в Австралия - Бризбейн

...
Части от един от най-големите градове в Австралия - Бризбейн
Коментари Харесай

Наводнение в Австралия отне живота на 7 души

Части от един от най-големите градове в Австралия - Бризбейн са под вода , осведоми Асошиейтед прес. Проливните дъждове са предизвикали огромно наводняване в някои региони по източното крайбрежие, като 7 души са изгубили живота си вследствие на естественото злополучие.

Това е най-голямото наводняване в Бризбейн от 2011 година насам .

59-годишен мъж се е удавил, откакто се е опитал да премине пеш през наводнените региони. Той е бил отвеян от течението, оповестяват от полицията в Куинсленд.

Хората са били предизвестени от управляващите да се подслонят там където се намират, в случай че местоположението не е рискова. Наводнението остави цели райони откъснати от останалата част на страната.

Спешните екипи са избавили повече от 130 души с лодки .

Всички седем жертви на наводнението са от Бризбейн. Продължава издирването на 70-годишен мъж, който паднал от борда на лодката си.

Над 2 000 парцела са под вода. Други 10 000 са застрашени и се чака да бъдат отчасти наводнени. Нивото на реките се повишава доста. Нивото на Бризбейнската река доближи 3, 85 метра.

" Никой не е виждал толкоз доста дъжда, за подобен къс интервал от време . ". споделя Анастасия Палазчук, губернатор на Куинсленд.

Кметът на Бризбейн показа, че наводнението е доста по-разчлино от това през 2011 година тъй като дъжда в района не е спирал от пет дни.

Главните пътища в Бризбейн са блокирани. Спряно е придвижването на фериботи и влакове.
 Над 100 са към този момент жертвите при наводненията в Бразилия
Над 100 са към този момент жертвите при наводненията в Бразилия

Сред починалите има и осем деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР