Част от военното оборудване, доставено от САЩ и съюзниците на

...
Част от военното оборудване, доставено от САЩ и съюзниците на
Коментари Харесай

Доклад на Пентагона: Военно оборудване, доставено от Запада, е откраднато в Украйна

Част от военното съоръжение, доставено от Съединени американски щати и съдружниците на Киев, е попаднало в ръцете на незаконни групи, бойци доброволци и трафиканти в Украйна, разкри доклад на генералния контрольор на Пентагона, представен от профилирания американски уебсайт на военна тема Military.com.

CNN също съобщи новината, като цитира отчет на генералния контрольор на МО на Съединени американски щати: „ Оценка на отчетността на Министерството на защитата на оборудването, предоставено на Украйна “. Докладът е получен посредством искане по Закона за достъп до информацията. Документът обгръща следствие за интервала от февруари до септември предходната година.

Службата за съдействие в региона на защитата на Съединени американски щати в Киев „ не беше в положение да организира нужния [мониторинг на крайната употреба] на военно съоръжение, което Съединени американски щати предоставиха на Украйна през 2022 година “, се споделя в отчета. Според основния контрольор проблемите произтичат от „ невъзможността на личния състав на Министерството на защитата да посети региони, където се употребява или съхранява съоръжение, предоставено на Украйна “.

Силно редактирана част от отчета дава няколко образеца за доставени от Запада военно съоръжение и оръжия, които са се озовавали в неверни ръце.

Миналия юни проведена незаконна група, за която се твърди, че е надзиравана от „ неизяснен съветски чиновник “, проникна в доброволчески батальон и открадна разнообразни оръжия, в това число гранатомет и картечница, както и повече от 1 000 снаряда. „ Предполагаемото желание на групата е било да организира дестабилизиращи действия “, се споделя в отчета, цитиран от Military.com.

Същия месец група украински нарушители, които са се представяли за филантропични служащи, са отмъкнали бронежилетки на стойност 17 000 $, предоставени на Киев от съдружниците му, написа Military.com

В отчета се разказва и случай през август 2022 година, когато членове на доброволчески батальон са откраднаха 60 пушки и 1 000 снаряда, „ евентуално за продажба на черния пазар “.

Всички гореспоменати случаи са разкрити от украинските служби за сигурност, като оборудването е върнато, се твърди в отчета.

 

Инфо: obektivno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР