Част от стената на средновековната крепост Баба Вида се е

...
Част от стената на средновековната крепост Баба Вида се е
Коментари Харесай

Част от стена на крепостта Баба Вида се срути

Част от стената на средновековната цитадела " Баба Вида " се е срутила, а образувалата се дупка основава риск от проваляне на цялата стена.

За това сигнализира депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов във Facebook профила си. Той бил потърсен за подпомагане от обезпокоени жители, по думите му.

Иванов акцентира, че отговорност за ръководството и съхранението на един от най-значимите монументи на просвета носи община Видин.

В тази връзка депутатът приканва кмета неотложно да инициира основаването на междуведомствена комисия , взаимно с специалисти от Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно завещание. Тази комисия да откри положението на обекта и да изготви отчет с рекомендации по отношение на нужните укрепителни, реставрационно-консервационни и ремонтни работи, моли още Любен Иванов.

Той показва, че към този момент е уведомил регионална администрация на Видин, както и представители на Министерството на културата. Иванов увери, че поема ангажимент да спомага с всичко, което е належащо, с цел да бъдат подхванати нужните дейности в най-спешен порядък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР