Част от стара къща се срути в изкоп за нова

...
Част от стара къща се срути в изкоп за нова
Коментари Харесай

Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София


Част от остаряла къща се срути в ров за нова жилищна постройка в София нощес. Инцидентът е станал на улица "Софроний Врачански ". Жертви и потърпевши няма. Районът бе обезопасен, а жителите на прилежащите здания - евакуирани. Предстои проучване на терена, с цел да се разбере дали той е рисков, или не.

Строежът тече от няколко месеца. Там би трябвало да бъде издигната нова жилищна постройка.

Владимир Цветков, който е притежател на парцела, описа в утринния блок на БТВ „ Тази заран ", че всичко е станало доста бързо. На място незабавно са пристигнали екипи на пожарната и полицията.

Извършена е инспекция по документи. За постройката има издадено позволение за градеж, както и открита строителна площадка преди към месец. Към сегашния миг е установено, че има отклоняване от утвърждения капиталов план във връзка с укрепването на изкопа, изясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на регион „ Възраждане ". Строителството се извършва в противоречие с утвърдените планове - т.е. укрепването на изкопа не е осъществено по този начин, както е бил утвърден капиталовият план, посочи зам.-кметът.

Атанаска Ценева от надзорната компания удостовери думите на арх. Диков. Изкопните работи са почнали единствено в една част поради неприятното положение на прилежащата постройка. Строителят е предизвестен, че би трябвало да съблюдава плана. Следва всички строителни бумаги да бъдат предадени към ДНСК за следващи дейности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР