Част от разследването срещу застреляния Мартин Божанов-Нотариуса е за оказване

...
Част от разследването срещу застреляния Мартин Божанов-Нотариуса е за оказване
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ: Мартин Нотариуса оказвал натиск върху магистрати

Част от следствието против убития Мартин Божанов-Нотариуса е за оказване на напън върху магистрати. Според осведомени става въпрос за съдии, които са гледали негови имотни каузи. Според източници на NOVA убитият е употребявал разнообразни способи за оказване на напън върху съдии. Принудата е била, с цел да решат имотните му каузи в негова изгода.

Градският прокурор на София удостовери, че следствието се води при тях. „ Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени закани към тях ”, съобщи Илиана Кирилова. Двама от притисканите от Божанов съдии са Владислава Цариградска, тогава областен арбитър в Луковит, и Цветко Лазаров, арбитър в Софийския апелативен съд.

NOVA разполага с протокола от чуването им на съвещание на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет през 2020 година Съдия Цариградска споделя по какъв начин е била стартирана медийна акция против нея в няколко уеб страницата. Последвали и предизвестия през родственици и закани по отношение на съответно дело. Натискът станал още по-осезаем след отхвърли ѝ да си даде отказ. Публикации се появили и в други медии.
След подаден от нея сигнал на арбитър Цариградска е назначена защита. В същия ден пред Висшия правосъден съвет е бил изслушан и арбитър Цветко Лазаров от Софийския апелативен съд. По двата случая е формирано досъдебно произвеждане, научи NOVA. Все още не е ясно до каква степен са стигнали следствията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР