Част от протестиращите в Габрово се изтеглиха от центъра на

...
Част от протестиращите в Габрово се изтеглиха от центъра на
Коментари Харесай

Стигна се до агресия на протестите в Габрово

Част от протестиращите в Габрово се изтеглиха от центъра на града към краен квартал с къщи на роми, където се стигна и до конфликти сред тях и жандармерията.
Според БГНЕС по силите на реда са хвърляни камъни, чупени са и стъкла, вижда се кръв, само че не е ясно дали тя е от протестиращи или жандармеристи.
Демонстрати са се пробвали да пробият кордона на органите на реда, с цел да влязат в къщи на хора от малцинствата в региона на някогашната консервена фабрика в Габрово, гласи информацията на bTV. Имало е мятане и на димки.
Изненадващо митингът потегли от центъра и по странични улички стигна отвън града. Жандармерия обаче препречи пътя на хората. Полицейските разпоредби са или митингът да се разпръсне, или участниците в него да си оставят персоналните карти и да продължат. Градът през целия ден е под полицейска обсада и всички входове и изходи са блокирани, а полицията ревизира пътуващите към града, предава и Нова телевизия.
Припомняме, че митингите бяха предизвикани от побой на чиновник на супермаркет от страна на роми. За да бъде непокътнат животът и здравето на причинителите на закононарушението в хранителния магазин, откакто през днешния ден съдът ги остави за непрекъснато в ареста, те бяха отведени в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

Всички подстъпи - входове и изходи на града, са блокирани от полиция. Пътуващите към града биват проверявани и в случай че нямат сегашен или непрекъснат адрес на територията на Габрово, биват отклонявани по обходни направления.

Днес през целия ден интернетът на всички снабдители в града беше спрян под предлог, че има профилактика на предавателните устройства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР