Част от парламентарно представените партии остават песимисти, че кабинет ще

...
Част от парламентарно представените партии остават песимисти, че кабинет ще
Коментари Харесай

Част от партиите са готови да съставят кабинет, но имат условия

Част от парламентарно показаните партии остават песимисти, че кабинет ще бъде формиран с първия мандат.

От " Демократична България " обявиха подготвеност, в случай че мандатът отиде при тях, да създадат опит за сформиране на кабинет. Те не изключиха опцията и да поддържат държавно управление с непознат мандат, само че при избрани условия, които ще разгласят по-късно.

От Българска социалистическа партия и " Български напредък " също показаха, че консултациите при президента ще бъдат ползотворни и че са подготвени на договаряния.

" Вече една седмица не съумяваме да реализираме единодушие във връзка с комисиите, още не сме разпределили местата на зам.-председателите на Народното събрание. Какво да приказваме за сформиране на кабинет и формула на власт, която да сплотява най-малко три, а може би и четири партии.. В този състав на Народното събрание това е невъзможна задава ", разяснява водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов акцентира, че партията му е подготвена да осъществя мандат под всички форми.

" Готовността за третия мандат има смисъл да се разисква, откакто забележим по какъв начин ще се развият нещата с първия и втория. Когато минем през тези прагове, ще забележим съотношението сред партиите ", съобщи той.

От " Продължаваме промяната " обявиха, че решенията се взимат от политическите органи на партията, по тази причина едвам когато им бъде връчен вторият мандат, те ще свикат националния съвет, а по-късно ще разгласят и какви стъпки ще подхващат.

Депутатите разделиха правната комисия на две - по правни и по конституционни въпроси. Атанас Славов от Демократична България ще оглави тази по конституционни въпроси. Депутатите отхвърлиха желаните от тях конституционни промени да са свързани с въвеждането на президентска република.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР