Част от неработещото осветление на пътя Пловдив – Асеновград е

...
Част от неработещото осветление на пътя Пловдив – Асеновград е
Коментари Харесай

АПИ възстанови част от осветлението на пътя Пловдив – Асеновград, слагат още 24 стълба

Част от неработещото осветяване на пътя Пловдив – Асеновград е възобновено, оповестиха от АПИ за TrafficNews. Това се случва два дни преди митинга на жителите  Куклен, Крумово и Асеновград поради казуса на трасето. В петък те ще се съберат на кръговото да изразят своето неодобрение поради бездействието на институциите.
Прочетете още
От Агенцията обявиха, че на 12 март е възобновено осветлението в сектор от пътя Пловдив – Асеновград. Причината за спирането са пътно-транспортни катастрофи, при които са развалени стълбове и са нарушени кръговете за електрическо зареждане.  При настъпване на ПТП и ударен дирек автоматизирано се включва отбрана и се изключва осветлението на целия кръг за сигурност. Това е и повода някои сектори да не бъдат осветени до 12 март. На пътноподдържащото сдружение е предоставено възобновяване на осветеността в правата и замяна на 24 развалени стълбове. Новите стълбове ще бъдат инсталирани незабавно след доставката им на обекта

„ Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават разпоредбите за придвижване, с цел да не се стига до пътни произшествия и разваляне на стълбовете за осветяване и транспортните средства на жителите “, пишат от Агенцията.

В момента поддържането на осветлението е ангажимент на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Предстои след издаване на разрешението за прилагане за построените местни платна на пътя Пловдив – Асеновград, които обезпечават връзка на парцелите до трасето на второкласния път, стопанисването и поддържането на осветлението в пътния сектор да бъде предадено на общините Родопи, Куклен и Асеновград.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР