Част от колите на бензин и дизел ще изчезнат до

...
Част от колите на бензин и дизел ще изчезнат до
Коментари Харесай

Шофьорите на тези коли да му мислят, ще им излезнат златни и ще изчезнат до 2-3 години!

" Част от колите на бензин и дизел ще изчезнат до 2-3 години вместо през 2035 година, когато би трябвало да преминем напълно към електрически. " Това споделиха от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, оповестява " Телеграф ".

Причини

Една от аргументите е, че до година и нещо ще влезе в действие Евро 7, който понижава фрапантно изгорелите газове, само че в същото време ще докара до повишаване на цените на колите, защото ще се употребяват нови технологии.

Немалко производители ще изоставен пазара, защото няма да желаят да създават возила, които да продават на баснословни цени.

" Целият отрасъл е в позицията да бъдем осведомени, никой не ни пита за нашето мнение. Всеки гледа на Европа като цяло, но тя не е едно цяло “, споделят от организацията.

Продажби

От асоциацията показват, че през последните 3 години продажбите на нови коли в Западна Европа толкоз е спаднала и толкоз са уплашени потребителите, че сега потреблението на коли се е нараснало от 5 на 10 години, тъй като с фрапантното повишение на цените, той не знае дали ще може да си купи нова кола.

" Влизането на Евро 7 ще докара до оскъпяването на колите приблизително сред 400 и 800 евро, а при лекотоварните коли то ще бъде сред 4000 - 6000 до 9000 евро “, пресмятат от организацията.

Става ясно, че хибридните коли също са жигосани, тъй като са приравнени на бензиновите.

Според асоциацията България няма потребен ход, тъй като е прекомерно дребна, а решенията се взимат световно за цяла Европа.

Бъдещето е в електрическите коли, като продажбите им през последните 2 години са сред 1000-1200 за 12 месеца.

Цената на екологичните возила би могла да падне, само че след 10-15 години, тъй като сега има и сериозен дефицит на запаси.

Става ясно още, че с цел да се задоволи потребността от ток, ще би трябвало да се изградят и нови нуклеарни мощности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР